Arhiv novic 20.01.2023

Alešu Musarju bo država krila stroške, ki jih ima kot soprog predsednice

Necenzurirano 20.01.2023
Ena od pravic zakonca oziroma partnerja je mesečno nadomestilo v višini 15 odstotkov plače predsednice republike. Partnerica bivšega predsednika Boruta Pahorja Tanja Pečar ni uveljavljala nobene zakonske pravice, poslej bo malo drugače. »Soprog… »

Kamenik znova na zatožni klopi, priče novih okoliščin niso mogle navesti

24ur 20.01.2023
Na celjskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje 50-letnemu Kristijanu Kameniku za štirikratni umor v Tekačevem leta 1997. Na sodišču so se zvrstile priče - sorodniki in prijatelji umorjenega gospodarja domačije Štefana Poharca, ki pa… »

Poslanka Alenka Helbl odprla poslansko pisarno

Nova 24TV 20.01.2023
Foto: e-koroška V torek, 17. 1. 2023, je poslanka SDS Alenka Helbl tudi uradno odprla pisarno v Radljah ob Dravi, in sicer v prostorih UE in Občine Radlje ob Dravi, soba št. 201. Pisarna bo odprta vsak drugi delovni ponedeljek v mesecu od 10.–12. ure… »

Sophie Sorschag se je odločila: Skakala bo za Kosovo

SiolNET 20.01.2023
Avstrijska smučarska skakalka Sophie Sorschag je "našla" novo državo, ki jo bo zastopala v prihodnje. Korošica, ki trenira pod okriljem Jureta Radlja, je formalne obveznosti opravila v Ljubljani, tekmovala pa bo za Kosovo. Sportal Velika vrnitev… »

Kažipot planetov: čas, da naredimo konkreten premik naprej

Slovenske novice 20.01.2023
Kako kaže? Končno je za nami obdobje retrogradnega Merkurja in Marsa. Ta petek Sonce vstopi v vodnarja, kar prinaša novo energijo, v istem znamenju pa se dan za tem dovrši še mlaj, ki prav tako naznanja, da je čas, da gremo v akcijo, se lotimo dela… »

"Gledalec je pred slikami ujet v miselni zanki umetnikove geste odpiranja platna in prostora"

RTV Slovenija 20.01.2023
"Z novo serijo Borut Popenko odstira krila vrat, odpira okna, dviga zapore, vabi, da prestopimo prag, prevetrimo prostor. Slike so portali, ki velijo: Ven!" Razstava Odpiranja je na ogled v UGM Studiu na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Popenko se… »

Dela vplivajo na vozni red

Gorenjski glas 20.01.2023
V Domžalah so že začeli preurejati železniško postajo, zaradi česar je do konca marca prilagojen tudi vozni red vlakov. Trenutno potekajo dela na postajnem poslopju, in sicer v notranjosti tehničnih prostorov, v sanitarijah in čakalnici. Domžale… »

Slike, ki zaživijo z gledalci

Gorenjski glas 20.01.2023
V atriju Galerije Staneta Kregarja na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu v Ljubljani so v torek odprli prvo spominsko razstavo slik Vinka Hlebša s pomenljivim naslovom Med realnostjo in iluzijo. Številni prvi obiskovalci razstave iz njegovega… »

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice želijo više

Gorenjski glas 20.01.2023
Jesenice – Vodstvo tekmovanja razširjene avstrijske lige (ICEHL) je pred dnevni na svoji spletni strani zapisalo, da je hokejski klub SIJ Acroni Jesenice vložil prijavo za nastopanje v tej ligi. Prav tako je prijave oddalo preostalih 13 sodelujočih… »

Lovci na zaklade iščejo dragocenosti, ki jih je zakopala zloglasna Islamska država

SiolNET 20.01.2023
Ruševine Iraka in Sirije so prava zakladnica, nekdanji sovražniki pa tekmujejo, kdo bo odkril zakopane plemenite kovine, dolarje in dragulje. Islamska država je bila pred leti strah in trepet Bližnjega vzhoda in Zahoda. Na vrhuncu svoje moči je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem