Arhiv novic 20.01.2023

Tilen Mlakar podpisal za Gorico, zaigral bo na položaju levega bočnega branilca

Goriški portal 20.01.2023
Po selitvi Jošta Urbančiča na Norveško so v ND Gorica zamenjavo zanj na položaju levega bočnega branilca našli v Tilnu Mlakarju, ki ima izkušnje z nastopanjem v prvi ligi. 27-letnik je jeseni branil barve drugoligaša Ilirije iz Ljubljane. “Prvi… »

Šolske počitnice zasnežene: snežna odeja bo pomrznila in obstala

Slovenske novice 20.01.2023
Z začetkom tedna prihaja izdatnejša bela pošiljka tudi v vzhodno Slovenijo. Prebrodili smo vremensko dramatičen začetek tedna, ko je prvič v tem letu nad Slovenijo prišla izdatnejša snežna pošiljka in na cestah povzročila pravi prometni kaos… »

Premierka ne zmore več, napovedala je odstop

Slovenske novice 20.01.2023
Jacinda Ardern je Novo Zelandijo je odločno vodila skozi pandemijo in več kriz. Novozelandska premierka Jacinda Ardern je napovedala skorajšnji odstop, saj da nima več energije, da bi nadaljevala. Novo Zelandijo je uspešno in odločno vodila zadnjih… »

Brez sistemskih rešitev reforma zdravstva le recept za destabilizacijo

Delo 20.01.2023
Ukrepi vlade ne naslavljajo čakalnih vrst in se ne ukvarjajo z zasebnimi zavarovalnicami ter dvoživkarstvom. Časi so izredni, je dejal Delov komentator Ali Žerdin, zato sta se s kolegom Janezom Markešem nanje odzvala z »izredno oddajo« Od srede do… »

Teš napovedal podražitev ogrevanja, lokalna skupnost pričakuje pomoč vlade

RTV Slovenija 20.01.2023
Prebivalcem Šaleške doline grozi 100-odstotno povišanje cene daljinskega ogrevanja. Teš je sporočil, da so se emisijski kuponi in premog tako podražili, da je dvig cene toplotne energije nujen. Lokalna skupnost temu odločno nasprotuje… »

Domišljija z dolenjskimi geni, ki je navdušila Jackie Kennedy

Delo 20.01.2023
Hčerka slovenskih priseljencev Suzie Zuzek je bila odločilna pri prodoru značilno ameriškega modnega sloga Lilly Pulitzer. V nadaljevanju preberite: Ko so na modni sceni ZDA zasijale lahkotne, preprosto krojene obleke Lilly Pulitzer, so postale z… »

Upor na divjem zahodu: država bi prepovedala prodajo e-avtov

Zurnal24 20.01.2023
Veliko držav se je radikalno podalo na pot elektromobilnosti in bodo do leta 2035 prepovedale prodajo avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem. Ameriška zvezna država Wyoming pa gre v nasprotno smer in načrtuje prepoved prodaje električnih… »

Rubljova zmotila navijača z ukrajinskimi zastavami: "Grde stvari sta mi govorila"

RTV Slovenija 20.01.2023
Ruski teniški zvezdnik Andrej Rubljov se je med svojim obračunom v drugem krogu Odprtega prvenstva Avstralije potožil sodniku zaradi dveh navijačev z ukrajinsko zastavo, ki da sta mu "govorila grde stvari". 25-letni Moskovčan je igral s finskim… »

"Bulli" električne dobe

RTV Slovenija 20.01.2023
Na slovenske ceste je prispel volkswagen ID. buzz, ki se zgleduje po svojem legendarnem predhodniku - T1 oziroma "bulliju". Električnemu novincu smo zadali tudi prvi mali (zimski) izziv. Avtomobilski proizvajalci si želijo, da bi trg električne… »

100 novih parkomatov: razširitev plačljivega parkiranja v Šiški in za Bežigradom

24ur 20.01.2023
V prestolnici bodo razširili območje plačljivega parkirnega režima. Postavili bodo kar 100 novih parkomatov, večino v območju parkirne cone 3. Bistvena novost bo razširitev plačljivega parkiranja v Šiški na območju med Vodnikovo in Celovško… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem