Arhiv novic 20.01.2023

Znana pevka je obudila Kajuha (VIDEO)

Slovenske novice 20.01.2023
Mlada umetnica Ditka pravi, da je skladba Naša pesem budnica človeštvu, da se upre zlu. Umetniki že od nekdaj na svojevrsten način opozarjajo na krivice v svetu in s svojim delom spreminjajo svet na boljše. V spomin na ustvarjanje pesnika Karla… »

Nizozemska je pripravljena Ukrajini dobaviti bojna letala F-16

Nova 24TV 20.01.2023
Foto: epa Nizozemska je pripravljena Ukrajini dobaviti bojna letala F-16. Zunanji minister Wopke Hoekstra je dejal, da bo Nizozemska preučila možnost dobave bojnih letal F-16, če bo Kijev to zahteval. “Smo odprti, ni tabujev,” pravijo. Nizozemska… »

Vonn: To je bil najbolj nevaren projekt v mojem življenju

Zurnal24 20.01.2023
Smučarski zvezdnici so se uresničile sanje. Ameriški zvezdnici alpskega smučanja Lindsey Vonn se je izpolnila dolgoletna želja, da bi se kot prva smučarka spustila po sloviti progi Streif v Kitzbühlu. To ji je zdaj omogočilo sodelovanje z Red… »

Pozor, ta droga je smrtno nevarna, lahko vodi tudi v paranojo

Necenzurirano 20.01.2023
Tabletka oziroma droga, ki so jo zbrali v Mariboru, namesto amfetamina vsebuje metamfetamin, ki je lahko precej bolj nevaren. V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) so v okviru sistema za zgodnje opozarjanje na pojav novih… »

Njuna ljubezen je presegla celo ljubezen do boga

Zurnal24 20.01.2023
Nuna in menih sta se zaljubila in vse pustila za sabo. "Nenadoma sem začutila, da si želim Roberta," je dejala. Par, ki je bil desetletja predan cerkvi, je opustil meniško življenje, da bi se poročila, potem ko sta zaljubila drug v drugega. Sestra… »

Ponekod visoke cene daljinskega ogrevanja, ministrstvo razmišlja o zamejitvi izhodnih cen

RTV Slovenija 20.01.2023
Na ministrstvu, pristojnem za energetiko, iščejo rešitve za znižanje cen daljinskega ogrevanja. Zaradi visokih cen daljinskega ogrevanja in napovedi o nadaljnjih podražitvah so namreč zelo zaskrbljeni prebivalci nekaterih občin. Minister Bojan… »

Arsenal nadomestilo za Mudrika hitro našel na južni obali

24ur 20.01.2023
Potem ko se je Arsenal dolgo spogledoval z nadarjenim Mihajlom Mudrikom, ki je na koncu za 100 milijonov evrov pristal v Chelseaju, so topničarji le dobili okrepitev na krilnem položaju. V severni London se je iz Brightona preselil belgijski… »

Se bodo zaradi nepremišljenih ukrepov vlade podražili še vrtci?

Nova 24TV 20.01.2023
Slika je simbolična. Vir: STA Golobova vlada je zvišala minimalno plačo, pri čemer je ignorirala prav vsa opozorila, da je treba stvari popravljati sistemsko in ne samo delno in všečno. Tega seveda niso hoteli in zmogli, danes so nekateri že… »

To je evropski avto leta (FOTO)

Slovenske novice 20.01.2023
V finalu so bili še volkswagen ID.buzz, nissan ariya, kia niro, renault austral, peugeot 408 in subaru solterra/toyota bZ4x. Žirija avtomobilskih novinarjev je na razstavi v Bruslju izbrala letošnjega zmagovalca za evropski avto leta. Med sedmimi… »

Evropski parlament se mora temeljito očistiti

Delo 20.01.2023
V bruseljsko-strasbourškem hramu demokracije se mnogi vedejo, kot da so pravila sama sebi namen. V nadaljevanju preberite: Da si bodo v evropskem parlamentu po velikem korupcijskem škandalu povrnili zaupanje državljanov, bodo morali res temeljito… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem