Arhiv novic 20.01.2023

Utrujeni in preobremenjeni: večina Slovencev se sooča s pomanjkanjem tega vitamina

Slovenske novice 20.01.2023
Krivo je lahko pomanjkanje vitamina D, bolijo mišice, slabša sta odpornost in tudi razpoloženje. Pozimi, ko so dnevi krajši in je manj sonca, večini Slovencev primanjkuje sončnega vitamina – raziskava, opravljena še pred pandemijo, je pokazala… »

Se ljubezen med “civilno sfero” in Golobom ohlaja? Nad njegovim planom za zdravstvo so zgroženi

Nova 24TV 20.01.2023
Predsednik vlade Robert Golob in čakajoči v vrsti. Vir: Zajem zaslona TopNews in STA Po vrhu koalicije in današnji novinarski konferenci zdravstvenega ministra Loredena so se oglasili v Glasu Ljudstva, kjer so spisali ogorčen pamflet, v katerem… »

Moja freza, moja Snežana

Slovenske novice 20.01.2023
Sneg je spet Snežana, kot takrat, ko sva se srečala ... Dobro jutro sem zaželel novo zapadlemu snegu in opremljen z dobro voljo prijel za lopato. Lahko lopato za kidanje snega sem si kupil v Merkurju, ker podpiram naše gospodarstvo. Da, da ... Zelo… »

Sanjski moški sredi Ljubljane naredil zastoj

Slovenske novice 20.01.2023
Zabavala se je tudi pevka Rebeka Dremelj. Toliko smeha na drsališču redko doživimo. Priljubljena pevka Rebeka Dremelj je namreč neizmerno uživala med drsanjem na Aleji Sky, še bolj pa sta se zabavali njeni hčerki Šajana in Sija. Pevka nam je… »

Na mladih stoji tudi Evropska unija

Delo 20.01.2023
V nedeljo bo minilo 60 let od podpisa elizejske pogodbe, v zadnjih mesecih je bilo nemalo trenj med Parizom in Berlinom. V nadaljevanju preberite: Preteklost naj bo spodbuda za prihodnost, smo zapisali pred desetimi leti, ko je minilo pol stoletja od… »

Začetek gradnje geotermalne elektrarne – od projekta si veliko obetata tako Pomurje kot država

RTV Slovenija 20.01.2023
V občini Lendava so uradno začeli gradnjo pilotne geotermalne elektrarne na opuščeni plinski vrtini v Čentibi. Projekt po mnenju pristojnih predstavlja veliko razvojno priložnost tako za lokalno okolje kot državo. V primeru dobrih rezultatov… »

Na vrhu Evrope namesto Ljubljane tokrat Maribor?

Zurnal24 20.01.2023
Danes se je na mednarodni platformi European Best Destinations začelo 20-dnevno spletno glasovanje za izbor najboljše evropske destinacije leta 2023. Za laskav naziv se kot edino slovensko mesto poteguje Maribor – evropska prestolnica kulture, mesto… »

Lisa Marie Presley pokopana na posesti Graceland ob grobu sina Benjamina

RTV Slovenija 20.01.2023
Na Elvisovi posesti Graceland so pokopali Liso Marie Presley, ki je umrla prejšnji teden zaradi srčnega zastoja. 54-letno edinko Elvisa Presleyja so položili v grob ob njenem sinu Benjaminu Keoughu, ki je leta 2020 v starosti 27 let storil samomor… »

Predsednica na srečanju z evropskim komisarjem Lenarčičem poudarila pomen solidarnosti

RTV Slovenija 20.01.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v Ljubljani sprejela evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča, s katerim sta govorila o humanitarni pomoči v kriznih situacijah in civilni zaščiti EU-ja. Evropski komisar za krizno… »

Festival Okusi Škofjeloškega: po praznikih ni diete (FOTO)

Slovenske novice 20.01.2023
Festival združuje devet restavracij in dve turistični kmetiji. Do konca meseca po enotni ceni pripravljajo tradicionalne jedi iz lokalnih sestavin. Najprej nekaj številk: na enajstih lokacijah, torej v devetih restavracijah in na dveh turističnih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem