Arhiv novic 20.01.2023

Razgledni vrh nad Pokljuko: predlog za zimski izlet (FOTO)

Slovenske novice 20.01.2023
Vzpon na Razor je prelep zimski izlet; vrh je lahko dostopen in nekoliko odmaknjen od bolj obiskanih. Zimski dnevi prineso toplotni obrat. Doline zakriva trdovratna nizka oblačnost, vrhovi gora pa se kopajo v soncu. Takrat se odpravimo od doma stran od… »

Najprej je rekla, da bo mož račune plačal sam, zdaj si je premislila

Zurnal24 20.01.2023
Davkoplačevalci bomo Alešu Musarju vsak mesec plačali približno 850 evrov, čeprav je pred izvolitvijo Nataša Pirc Musar zatrdila, da z njim ne bomo imeli stroškov. "Aleš ne bo prejemal mesečnega nadomestila, ker bo tudi v primeru moje izvolitve… »

Ogrevanje gospodinjstva s pomočjo vodika in aluminija?

Zurnal24 20.01.2023
Se bomo v prihodnje greli s pomočjo vodika in aluminija? V projektu sodelujejo tudi slovenski znanstveniki s Kemijskega inštituta. Mednarodna ekipa znanstvenikov, del katere so tudi slovenski s Kemijskega inštituta, preučuje nove tehnične rešitve… »

Prijateljska tekma stoletja: Messi boljši od Ronalda

Slovenske novice 20.01.2023
V Rijadu sta se na prijateljski tekmi verjetno zadnjič pomerila velika tekmeca zadnjega desetletja, Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Glavno mesto Saudske Arabije je gostilo tekmo stoletja! Tako so poimenovali, pravzaprav, zadnji dvoboj največjih… »

Znano, kje v Srbiji je novo nahajališče zlata

Zurnal24 20.01.2023
Prejšnji mesec je srbski predsednik potrdil, da so v Srbiji odkrili veliko nahajališče zlata. Zdaj je jasno, kje. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sredi decembra dejal, da so v eni od "siromašnih občin na jugovzhodu države" našli veliko… »

O SPOLNIH ZLORABAH PATRA RUPNIKA ŠE TRETJA REDOVNICA: Spoznala sta se, ko je poučeval v Gorici

Regional 20.01.2023
Potem, ko sta dve nekdanji redovnici anonimno razkrili spolne in psihične zlorabe jezuitskega patra Marka Ivana Rupnika, je italijanski časnik Domani objavil intervju s še tretjo nekdanjo redovnico skupnosti Loyola v Ljubljani med letoma 1990 in 2000… »

Trg novih stanovanj raste, toliko več jih bo

Zurnal24 20.01.2023
Glede na število lani izdanih gradbenih dovoljenj, si letos in prihodnje leto lahko obetamo več novih stanovanj kot lani. Statistični urad je objavil podatke o lani izdanih vseh gradbenih dovoljenjih. Teh je bilo nekaj več kot 6300, kar je šest… »

Janez Dovč: Ko se pojavi svež veter, se ne obračaj proti njem, zajadraj z njim

RTV Slovenija 20.01.2023
Z današnjim koncertom Roberta Petana se začenja niz petih virtualnih koncertov Godibodi TV, ki ga ustvarjata Janez Dovč in Goran Krmac. Kot pravi Dovč, sta obdržala spletni format, ker želita na ta način raziskovati, kaj vse se da narediti v tem… »

44-letnega ameriškega komika evtanazirali

Zurnal24 20.01.2023
Michael Lehrer, ki je imel bolezen ALS, je za vedno zaprl oči. Michael Lehrer je dočakal le 44 let. Leta 2017 je prejel hudo diagnozo - zbolel je za nevrodegenerativno boleznijo ALS, ki povzroča slabenje in usihanje skeletnih mišic. Več o bolezni ALS… »

Bilbau šprint trojice, Vinu pa skupno vodstvo

RTV Slovenija 20.01.2023
Bask Pello Bilbao je bil najmočnejši v 3. etapi kolesarske Dirke po Avstraliji. Kolesar ekipe Bahrain Victorious je imel v zaključku več moči od soubežnikov Britanca Simona Yatesa in Avstralca Jaya Vina, ki je prevzel skupno vodstvo "tam spodaj"… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem