Arhiv novic 20.01.2023

Tako je po težkem obdobju danes videti Inja Zalta

Zurnal24 20.01.2023
Nasmejana kot že dolgo ne. Injo Zalta je Slovenija spoznala v seriji Usodno vino, v kateri je igrala Nino Dolinar. Lepotica se je po koncu snemanja posvetila manekenski karieri in se preselila v Kalifornijo. Krasila je naslovnico ameriške revije 7Hues… »

Hlastni pokoronski gledališki tempo

Delo 20.01.2023
V Kranju se bo na Tednu slovenske drame za Šeligovo nagrado potegovalo sedem predstav po izboru selektorja Roka Bozovičarja. V nadaljevanju preberite: »V tekmovalni program sem uvrstil uprizoritve, ki so najintenzivneje pretresle kriterije… »

V hudih bolečinah šest ur čakala na reševalce. Naslednji dan je umrla.

Zurnal24 20.01.2023
Mož pokojnice je sredi noči dvakrat klical reševalce, da bi prišli po njegovo ženo, ki je imela hude zdravstvene težave. Prišli so po šestih urah, jo odpeljali v bolnišnico, kjer je naslednji dan umrla. Drago Makaj z območja Varaždina je sredi… »

Ocenjujemo: Vsa ta lepota in prelivanje krvi

Delo 20.01.2023
Film nad konvencionalne aktivistične dokumentarce dvigne prepletenost osebnega in političnega, pa tudi razpiranje potenciala umetniške intervencije v družbo. V nadaljevanju preberite: Film prikazuje umetniško-aktivistično delo fotografinje Nan… »

Pinelina dnevna soba je še vedno očarljiva

Delo 20.01.2023
Eno najbolj intimnih koncertnih prizorišč v Ljubljani začenja novo sezono. V nadaljevanju preberite: V stanovanju družine Košir v mestnem središču Ljubljane domuje Pinelina dnevna soba, koncertno prizorišče prav posebnega duha. Pogovarjali smo se… »

Nič novega − branje ima v krvi: Po 35 letih spet prebral Na Zahodu nič novega

RTV Slovenija 20.01.2023
Tadej Golob ni le učinkovit in plodovit pisec, ampak tudi bralec. V srednji šoli je tako, denimo, prebral tudi po 400 strani na dan, danes pa se loteva branja predvsem klasik. Letos na podkastu Številke govorimo o knjigah. V deseti epizodi smo gostili… »

Tolkalne skupine znova zavzemajo Žalec, ki je z BUMfestom postal prava tolkalna meka

RTV Slovenija 20.01.2023
Žalec je znova prizorišče festivala tolkalnih skupin BUMfest, ki v svoji 15. izvedbi gosti znana in manj znana glasbena imena. Kot poudarja umetniški vodja festivala Dejan Tamše, je Žalec z BUMfestom z leti postal nič manj kot tolkalna meka… »

Tilen Lotrič žaluje za mamo: Z glasom bom izpel vso bolečino

24ur 20.01.2023
Glasbenik, ki je širno Slovenijo navdušil s svojim prvim nastopom na odru šova Slovenija ima talent, je na svojem Instagram profilu objavil, da žaluje za svojo mamo. S čustvenim zapisom se ji je zahvalil za vso ljubezen, ki mu jo je dala. "Ti, ki si… »

Keysoffova zimska razprodaja! Še več računalniških orodij po najugodnejših cenah

SiolNET 20.01.2023
Če ste kupili nov računalnik ali posodabljate starega, vam Keysoff lahko pomaga. Windows je nepogrešljiva programska oprema kot temelj vzpostavljanja in nadgrajevanja računalnikov. Omogočil vam bo učinkovito in varno delovanje računalnika, saj je… »

Kako dolgo lahko uporabljam prenosni računalnik

Slovenske novice 20.01.2023
Računalniška strojna in programska oprema se nenehno razvijata. Tudi če ste navezani na svoj prenosni računalnik ter podatke in programsko opremo, se bo sistem sčasoma upočasnil in ponujal manj funkcij kot nove naprave. Kdaj je pametno kupiti nov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem