Arhiv novic 20.01.2023

"Maribor me spominja na Sarajevo: ljudje so temperamentni in odkritosrčni"

RTV Slovenija 20.01.2023
Slobodana Maksimovića primerjave Primerov inšpektorja Vrenka z drugimi deli "novega slovenskega kriminalnega vala" ne zanimajo. Če bi ga, bi se lahko pohvalil, da je kot sorežiser podpisan pod najbolj gledano igrano serijo nacionalke v tem… »

Tošić nepričakovano priznal krivdo

Delo 20.01.2023
Za priznanje se je odločil tudi Jakob Remškar. Obtoženi so naveličani obiskovanja sodišč. V nadaljevanju preberite: Po naših neuradnih informacijah je tožilstvo obtoženima v zameno za priznanje krivde ponudilo prav tolikšno višino zaporne… »

Zaradi nasilnega ravnanja občan toži redarje

Dnevnik 20.01.2023
Občan, zoper katerega so poleti trije mestni redarji uporabili telesno silo, je ob pomoči Pravne mreže za varstvo demokracije in odvetniške pisarne Zakonjšek vložil tožbo zoper mestno občino, v kateri zahteva javno opravičilo. Na Pravno mrežo za… »

Snega na smučiščih je zdaj dovolj

Gorenjski glas 20.01.2023
Po obilni snežni pošiljki bodo ta konec tedna začela obratovati tudi nekatera manjša gorenjska smučišča. »Sneg, ki je zapadel v zadnjih dneh, je precej suh in zato tudi precej zahteven za urejanje prog.« V tem tednu je razmere na smučiščih… »

Harmonikarji za Avsenikovo nagrado

Gorenjski glas 20.01.2023
Begunje – Jutri, 21. januarja, in v nedeljo, 22. januarja, bo pod Avsenikovo marelo v gostilni Avsenik v Begunjah potekalo 16. Tradicionalno mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik. Oba dneva se bo tekmovanje začenjalo ob devetih… »

Za sedežnico ena ponudba

Gorenjski glas 20.01.2023
Šestsedežnico na Veliki planini bi italijanski Leitner skupaj z družbo Riko zgradil za 12 milijonov evrov (vključno z davkom na dodano vrednost). Kamniška Bistrica – Kot smo že poročali v torkovi izdaji, je družba Velika planina prejšnji teden… »

Muzejski večer Blagoslov gora

Gorenjski glas 20.01.2023
Mojstrana – Danes, v petek, ob 18. uri bo v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani muzejski večer. Blagoslov gora, knjigo o življenju in delu prvega slovenskega alpinista Valentina Staniča, bo predstavil njen avtor Ivan Sivec.… »

Veiderjev večer v Stari Loki

Gorenjski glas 20.01.2023
Škofja Loka – Župnijski zavod sv. Jurija in Župnija Stara Loka danes, v petek, z začetkom ob 19. uri vabita na prvi Veiderjev večer. Potekal bo v Jurjevi dvorani v Stari Loki, pogovor pa bo posvečen Lambertu Ehrlichu, eni najbolj prepričljivih… »

Prvi stanovalci v domu, kadra še premalo

Gorenjski glas 20.01.2023
Komendski dom starejših je vendarle začel sprejemati prve stanovalce, a za zapolnitev vseh 68 mest potrebujejo še precej kadra. Da bi dom v polnosti zaživel, potrebujejo še sedem negovalcev, štiri strežnice in štiri gospodinje ter celotno osebje… »

Za vključujoče izobraževanje mladih LGBTIQ+

Dnevnik 20.01.2023
V društvu Parada ponosa opozarjajo na neodzivnost ministrstva za izobraževanje, ki se je leta 2019 s pridruženim partnerstvom zavezalo k sodelovanju pri projektu preseganja kulture poniževanja. Vrstniško nasilje postaja vedno bolj pereč problem v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem