Arhiv novic 20.01.2023

Železnice prodale zemljišče nekdanjemu Janševemu specialcu

Necenzurirano 20.01.2023
Na Slovenskih železnicah zatrjujejo, da se z Darkom Njavrom niso vnaprej dogovarjali o prodaji zazidljivega zemljišča v Kranjski Gori. Parkirišče, na katerem je dovoljeno graditi Dolgoletni Janšev zaupnik Kako posluje podjetje Darka Njavra. Kranjska… »

Zlatan Čordić – Zlatko: Ne želim se hraniti z jezo (FOTO)

Slovenske novice 20.01.2023
On res ne miruje. Ves čas ustvarja, spodbuja, opozarja, opogumlja in – govori resnico. Vse počne potrpežljivo, saj že stari rek pravi, da nestrpnež dela dvakrat, potrpežljivi samo enkrat. Njegova zadnja skladba Sabur, za katero je z ekipo… »

'Pomočnice vzgojiteljic so najbolj krivično obravnavan segment zaposlenih v šolstvu'

24ur 20.01.2023
V vrtcih po celi Sloveniji primanjkuje vzgojiteljev in pomočnikov vzgojiteljev, logopedov, specialno-rehabilitacijskih pedagogov, tudi kuharjev, čistilk, računovodij. Eden vzrokov je ponižujoče nizko plačilo vzgojiteljev in pomočnikov vzgojiteljev… »

Aver se poslavlja, sušilnica blata gre naprej

Delo 20.01.2023
Koprski župan Aleš Bržan je predlagal nove nadzornike komunalnega podjetja Marjetica. Po njegovih besedah je naložba v sušilnico blata utemeljena. V nadaljevanju preberite: »Za novi mandat ne bi dal soglasja, saj sem polno zaseden,« je povedal… »

Skupina zaposlenih v Kozjanskem parku oporeka mnenju ministrstva o prejšnji direktorici

Kozjansko 20.01.2023
Sredi decembra je bila za obdobje pol leta za vršilko dolžnosti direktorice Kozjanskega parka imenovana Valerija Slemenšek, dolgoletna zaposlenka tega javnega zavoda. Njena predhodnica, Mojca Kunst, je bila na položaju en mandat. Obe sta bili med… »

Slovenski parnas gradijo tudi vitezi

Delo 20.01.2023
Razpisan je natečaj za najboljšo slovensko še neobjavljeno pesem. V nadaljevanju preberite: S koordinatorjem projekta Ninom Flisarjem smo se med čakanjem na prijavljene pesmi – avtorji jih lahko pošljejo do 6. februarja – pogovarjali o nedavni… »

Že druga prevetritev na vrhu UE Ljubljana

Delo 20.01.2023
Natašo Trček odstavili z vrha UE, zamenjala jo bo uradnica Andreja Erjavec. Nerešene vloge za tujce se še kar kopičijo. V nadaljevanju preberite: V začetku prihodnjega tedna bo položaj v. d. načelnice UE Ljubljana prevzela Andreja Erjavec, vodja… »

Bo zjutraj še dišalo po svežih novicah?

Primorske 20.01.2023
Tiskani mediji, tudi ta, ki ga pravkar berete, kličejo na pomoč državo. Spremenjene bralne navade in upadanje naklad, visoki tiskarski stroški in vedno več težav z dostavo časopisa do naslovnikov so jih pripeljali do roba prepada. Ponekod že… »

V morje po sveti križ za srečo in zdravje

Primorske 20.01.2023
Niti svinčeno januarsko nebo niti hladen piš nista ustavila makedonskih pravoslavnih vernikov, ki so se na tradicionalni praznik bogojavljenja podali na lov za križ v morje. “Tistega, ki se bo prvi dotaknil križa, bosta sreča in zdravje spremljala… »

Lastniško povezovanje Sovite in Sloresta pod vprašajem

Dnevnik 20.01.2023
Slorest in Sovita, največji podjetji za zagotavljanje vsakodnevne prehrane podjetjem, bolnišnicam, šolam in vrtcem, preučujeta možnosti lastniškega povezovanja. Ali bi združeno podjetje lahko izključevalo svojo konkurenco, bo Javna agencija RS za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem