Arhiv novic 20.01.2023

Premalo klasike, preveč avtorskih projektov

Primorske 20.01.2023
Na 53. Tednu slovenske drame v Prešernovem gledališču Kranj se bo med 27. marcem in 7. aprilom v tekmovalnem programu zvrstilo sem predstav, tudi novogoriško-kranjska koprodukcija Pravljice našega otroštva. V spremljevalnem programu pa je… »

MOK le ni povsem podlegel pohlepu

Primorske 20.01.2023
Cene televizijskih pravic za športne dogodke so po letu 2000 dobile pospešek, v zadnjih desetih letih pa so poletele v nebo. Pri nas se to sprva ni poznalo, saj RTV Slovenija na tem področju skoraj ni imela konkurence. Z razmahom ponudbe kabelskih… »

Dojenčki in malčki v interakciji z orkestrom

Dnevnik 20.01.2023
Skladateljica Larisa Vrhunc je napisala simfonično skladbo Tako tiho, namenjeno dojenčkom, malčkom in ranljivim skupinam, ki bo krstno izvedena jutri v studiu 26 Radia Slovenija. Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija bo dirigirala Catherine… »

Želja ne bo uslišana

SiolNET 20.01.2023
Do konca rednega dela EuroCupa je le še sedem krogov in vse manj časa in manevrskega prostora, da si Cedevita Olimpija zagotovi mesto v izločilnih bojih. Direktor kluba Davor Užbinec je izpostavil, da novih okrepitev, ki bi si jih zagotovo želel… »

Čemu služi izraz neopredeljeni pacient in čakalna vrsta

Delo 20.01.2023
Ljudje, ki so čakali v vrsti za Bežigradom, si niso mogli izbrati tistega zdravnika, ki so si ga želeli, ampak tistega, ki jim ga je ponudila ZZZS. V nadaljevanju preberite: Besedna zveza neopredeljeni pacient v sebi pravzaprav skriva veliko več… »

#intervju Miha Beričič, hokejist Olimpije: V Olimpiji imam dobro osnovo za svoj razvoj

Dnevnik 20.01.2023
Ljubljanski hokejisti, ki jih danes ob 19.15 v Szekesfehervarju čaka nadaljevanje v ligi ICEHL, so pred tednom dni še osemnajstič v samostojni Sloveniji prišli do naslova državnih prvakov. Prvič v svoji karieri se ga je veselil šele 18-letni Miha… »

Ivo Boscarol vstopa v bančništvo

Delo 20.01.2023
Delež v Primorski hranilnici Vipava namerava povečati, del lastnikov pa prodaja DBS. V nadaljevanju preberite: Ajdovski podjetnik Ivo Boscarol se podaja v bančništvo. Vstopil je že v eno od slovenskih bank. Kakšni so njegovi načrti v tej? Kdo še… »

Domačini ob Kolpi vnovič združeni, veselje je neizmerno (FOTO)

Slovenske novice 20.01.2023
Zapornice in policisti so le še preteklost, ki naj se nikoli več ne vrne. »Ko bom velik, bom carinik na Kolpi. Na Kolpi gradimo zid,« sta bili najpogostejši izjavi, ki sta se v letih pred osamosvojitvijo tudi spevno prilegli slehernem slovenskemu… »

Mesec želi pokojninski sistem za prihodnjih 30 let

Delo 20.01.2023
Pri pokojninah bi visoko solidarnost in 70-odstotno nadomestitveno stopnjo, med uslužbenci pa nova plačna razmerja. V nadaljevanju preberite: Javnofinančna vzdržnost mora biti ključna sestavina napovedanih reform in delovanja vlade, je stališče… »

Pod vulkanom

Delo 20.01.2023
Še dobro, da Tenerife ni samo mlaka množičnega turizma, ampak omogoča obilje zasilnih izhodov v naravo, kjer človek lahko spet sliši le svoj korak in dihanje. Loto je odšel v prevzgojno varstvo, kjer je »dobar, žalostan« štel dneve (tako ga je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem