Arhiv novic 20.01.2023

Komentar / Hudič na Gregorčičevi

Mladina 20.01.2023
(Z eksorcizmom nad koalicijske zaveze). »Mislim, da je zdaj res vrag odnesel šalo, in ne moremo se več politično preigravati, kdo je za in kdo je proti. Mi bomo dali naše rešitve na mizo in iskali konsenz. Kdor bo želel, se bo pridružil, kdor ne… »

Kaj lahko Brecht naredi za nas?

Mladina 20.01.2023
Predstava Strah in beda Tretjega rajha ponudi napačne odgovore na prava vprašanja. Kje se danes skrivajo fašizmi? Nas spet čaka temno stoletje? Kako družba postane fašistična? Na ta vprašanja dobro odgovarja Bertolt Brecht, nemški dramatik, ki… »

Na Jesenicah nova stanovanja za mlade

Dnevnik 20.01.2023
Javni stanovanjski sklad Republike Slovenije bo na območju TVD Partizan na Jesenicah zgradil dva stolpiča s 46 stanovanji, ki bodo prvenstveno namenjena mladim. Občinski podrobni prostorski načrt za območje je že pod streho, pred dnevi pa so v… »

Odškodninske tožbe protestnikov

Mladina 20.01.2023
Tokrat se ne bo država spravljala nad protestnike, pač pa oni nadnjo. Na notranjem ministrstvu so pred časom opravili najobsežnejši strokovni nadzor nad delovanjem policije v zgodovini; preverjali so ravnanje policije na najbolj izpostavljenih… »

(Spet) šokirani Hrvati

Dnevnik 20.01.2023
Naši južni sosedje si še vedno niso opomogli od uvedbe evra. Pa smo jim že pred novim letom vse lepo razložili. Da je evro super, da pa je menjava kun v evre malo manj, ker bodo vsi, ampak res čisto vsi malce zaokrožili navzgor in bo kava zdaj… »

Razriti obvozi zaradi zaprte Litijske

Dnevnik 20.01.2023
Občani Sostrega se veselijo dolgo pričakovane kanalizacije, vse težje pa prenašajo dela na cestiščih, ki po njihovi oceni potekajo prepočasi. Zaradi obvozov se njihova pot v eno smer podaljša tudi za pol ure. Makadamski obvoz, ki so ga uredili kar… »

Preslišani Golemčev klic na pomoč

Dnevnik 20.01.2023
Po kratkotrajni evforiji in dolgo pričakovanem prebujenju klubske košarkarske scene v Ljubljani ob koncu lanske sezone, ko so bile Stožice trikrat polne, enkrat pa tudi legendarna dvorana Tivoli, je v letošnji znova nastopila apatija. Košarkarska… »

Nepreslišano: Dr. Vesna V. Godina, socialna antropologinja, kolumnistka

Dnevnik 20.01.2023
Da vlada ne zna vladati, dokazuje že kar nekaj časa. Od ljudi, ki niso profesionalni politiki, niti ne moremo pričakovati, da bi znali vladati. Lahko pa pričakujemo, da se vlada, ki ne zna vladati, uči vladati od tistih, ki to znajo. Sedanja vlada… »

Skrivnosti Golobove romance, Saša Lendero se ločuje, Jerca Legan zajema življenje s polno žlico

Dnevnik 20.01.2023
Še dobro, da so najhujši dnevi v letu za nami in da so kljub snegu, megli in drugim vremenskim nevšečnostim pred nami dnevi prave ljubezni. Za nami je petek, 13., dan, za katerega so na spletnem mestu javnega zavoda RTV Slovenija zapisali, da ta… »

O, groza, višje plače!

Dnevnik 20.01.2023
Številni ekonomisti in podjetniki so zaskrbljeni zaradi dviga plač v javnem sektorju, kot je bil na primer dvig plač pomočnicam vzgojiteljev in mladim zdravnikom ter na splošno dvig minimalne plače. Skrbi jih, od kje bo vlada vzela denar, bojijo se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem