Arhiv novic 20.01.2023

Svoboda bo pri vetu naredila korak nazaj

Dnevnik 20.01.2023
Predsednik vlade Robert Golob je napovedal, da bo koalicija vložila nov zakon o finančni upravi, v katerem ne bo spornega člena o sledenju. To pomeni, da koalicija na glasovanju o vetu na zakon ne more zbrati 46 poslanskih glasov, Gibanje Svoboda pa… »

V pričakovanju rošade na vrhu ministrstva

Dnevnik 20.01.2023
Državni sekretar na pravosodnem ministrstvu Sebastjan Zbičajnik se utegne v kratkem posloviti s sekretarskega položaja, kandidatka za njegovo naslednico pa je ljubljanska višja sodnica. Več virov blizu pravosodja in pravosodnega ministrstva nas je v… »

Za korenito spremembo energetskega koncepta

Dnevnik 20.01.2023
Letošnja energetska kriza je pokazala, da dosedanji prevladujoč (nemški) koncept odziva na podnebne spremembe ni vzdržen. Koncept stave na obnovljive vire sonca in vetra je bil vzdržen le, dokler so poceni fosilni viri v jesensko-zimskih mesecih… »

“Nobena kanalizacija ni neprepustna”

Dnevnik 20.01.2023
Dejstvo, da se civilna družba že več let aktivno zoperstavlja gradnji kontroverznega kanalizacijskega kanala C0, po mnenju zagovornika okolja Aljoše Petka kaže, da Mestna občina Ljubljana pri vodenju tega projekta javnosti ni vključila na pravi… »

Kdaj bo konec agonije v Moderni galeriji?

Mladina 20.01.2023
Prava smer. Vse več je indicev, da bi se agonija, v kateri se je Moderna galerija znašla po verižni čistki, ki jo je Janševa vlada izpeljala med direktorji državnih muzejev, lahko končala. Aprila 2021 je njen direktor postal Aleš Vaupotič… »

Lützerath živi

Mladina 20.01.2023
V Nemčiji množični protest zaradi širitve rudnika in napoved novih akcij. »Greto Thunberg so trije policisti dvignili, jo odnesli od roba rudnika, nato pa jo pospremili proti policijskim kombijem,« je agencija Reuters poročala o torkovem dogajanju… »

Ob boku najboljšim

Mladina 20.01.2023
Razstava arhitekturnega opusa Saše Deva, ki je postavil temelje sodobne mariborske, pa tudi slovenske arhitekture. Zgodovinsko obdobje, v katerem je deloval arhitekt Aleksander Saša Dev (1903–1967), je bilo burno in vznemirljivo. Navkljub gospodarski… »

Oda tolminskim krajem

Mladina 20.01.2023
Brata Sama in Janija Kutina je odročna posoška vasica Čadrg izklesala v priznana alter glasbenika, ki glasbo prepletata z ekološkim kmetovanjem in sta z zasedbo Bakalina Velika izdala enega najboljših albumov leta 2022. Nedavno mi je prijatelj vinar… »

Komentar / Davos 2023

Mladina 20.01.2023
V destruktivni logiki sveta je Davos mrtev, ne da bi njegovi akterji to opazili. Svetovni gospodarski forum (WEF) v švicarskem Davosu se po dveh letih z digitalnih srečanj in prestavitev zaradi pandemije spet vrača v svoje ustaljene okvire. V glamur… »

Komentar / Resnični zločini

Mladina 20.01.2023
Starši ne dojemajo šole kot prostor za družbeno integracijo, ampak kot vojno območje, kamor pošiljajo otroke v boj. Vsi so potencialni sovražniki, vsi nas hočejo uničiti, vsi so proti nam. V Sloveniji poznamo dva žanra umorov. Eno so holivudski… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem