Arhiv novic 20.01.2023

KOMUNALA IZOLA Z NOVIMI NADZORNIKI: Prva izredna seja izolskega občinskega sveta

Regional 20.01.2023
Na včerajšnji prvi izredni seji novega izolskega občinskega sveta so svetniki najprej potrdili mandat nadomestnemu članu občinskega sveta Giulianu Ritoši, ki prihaja s kandidatne liste Gibanje Svoboda. Nato pa so imenovali še člane nadzornega… »

Esejistični roman Dijane Matković izbran za knjižno prireditev na Berlinalu

RTV Slovenija 20.01.2023
Med 190 naslovi iz več kot 30 držav so za predstavitev na prireditvi Knjige na Berlinalu izbrali tudi delo slovenske avtorice Dijane Matković Zakaj ne pišem. Esejistični roman bo tako med 11 literarnimi deli, ki jih bodo predstavili na filmskem… »

Ivo Boscarol vstopa v svet bančništva

SiolNET 20.01.2023
Ajdovski podjetnik Ivo Boscarol se po nakupu Koloseja in zemljišč v BTC v Ljubljani podaja v bančništvo. Po poročanju časnika Delo je kupil manj kot enoodstotni delež Primorske hranilnice Vipava. V najmanjši slovenski banki oziroma hranilnici vidi… »

Dragan Tošić: “Vsega imam dovolj”

Primorske 20.01.2023
“Priznal sem, ker imam dovolj 13 let kazenskega pregona,” je za Večer povedal Dragan Tošić, ki mu s še šestnajstimi sodijo na ljubljanskem okrožnem sodišču. Tožilstvo jim očita, da naj bi na veliko trgovali s kokainom, organizirali prevoze… »

Danes po vse - ali nič

Primorske 20.01.2023
Slovenske rokometaše v Krakovu čaka najbrž najbolj usodna tekma na letošnjem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem. Zmaga nad Španci na stežaj odpira vrata do četrtfinala v Gdansku, v primeru poraza pa bi se po nedeljski tekmi s Črnogorci… »

Štefanio Mitja ubil iz ljubosumja in otrokoma vzel mater (FOTO)

Slovenske novice 20.01.2023
Mitja Orešek ni sprejel ponujenih 19 let zapora za umor partnerice Takačeve. Izživljanje nad 35-letnico poslušala njuna sinova. Kar je že dlje viselo v zraku, se je včeraj na murskosoboškem okrožnem sodišču, kjer je pred sodnika Milana Regvata… »

Za koliko so se tesle pocenile v Sloveniji

Finance.si 20.01.2023
Najcenejša tesla model 3 s 491 kilometri dosega po odbitku subvencije zdaj stane 41.500 evrov Tesla je znižala cene modelov v ZDA in Evropi. Po Reutersovih preračunih so zdaj nižje za od šest do 20 odstotkov v Ameriki ter med odstotkom in 17 odstotki… »

Zdravstvena reforma: polno besed in načrtov, nič pa še o tem, koliko nas bo stalo

Finance.si 20.01.2023
Tega, da bodo morali za zdravstvo najverjetneje plačevati več – ali prek obveznih prispevkov, ali prek davkov, ali komercialnih zavarovanj, ali iz žepa –, si Golobova vlada ljudem še ne upa povedati. Če sploh ve.… »

Reforma sheme ETS: Adijo, brezplačni emisijski kuponi za podjetja

Finance.si 20.01.2023
Pogledali smo, kaj vse predvideva reforma sheme ETS za trgovanje z izpusti toplogrednih plinov, ki jo načrtuje EU in o kateri je bil že dosežen politični dogovor Višji cilj EU za krčenje obsega dovoljenih izpustov toplogrednih plinov, uvedba uvozne… »

V Zasavju bodo dobili evropsko pomoč za razvoj vodikovih tehnologij

Finance.si 20.01.2023
V Zasavju načrtujejo proizvodnjo 250 ton zelenega vodika na leto. Proizveden bo z elektrolizo, pri kateri bodo uporabili električno energijo iz obnovljivih virov. Regionalna razvojna agencija (RRA) Zasavje je bila s partnerji uspešna na razpisu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem