Arhiv novic 23.01.2023

Zunanji ministri EU-ja za nadaljevanje pritiska na Črno goro v zvezi z ustavnim sodiščem

RTV Slovenija 23.01.2023
Zunanji ministri članic EU-ja so se po besedah Tanje Fajon na srečanju v Bruslju strinjali, da je treba nadaljevati izvajanje pritiska na Črno goro, da bi imenovala manjkajoče ustavne sodnike in izšla iz globoke politične in institucionalne krize. V… »

Izpred hiše ukradli vozilo, nato poskušali napasti policiste

Zurnal24 23.01.2023
Na območju Metlike je prišlo do drzne tatvine. Včeraj malo pred 22. uro so bili metliški policisti obveščeni, da naj bi v Rosalnicah nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil. Policisti so se na obvestilo takoj odzvali in… »

Mladoletnici s sankami ni uspelo zavreti, z njo je hudo

Slovenske novice 23.01.2023
Zgodilo se je na zasebnem zemljišču. Na smučišču na območju PP Slovenska Bistrica se je včeraj popoldne poškodoval 59-letni smučar. Med vijuganjem je padel in se huje poškodoval. Na PU Maribor so bili obveščeni o poškodovani mladoletni osebi… »

Novinarji RTVS jutri ne bodo stavkali: "Prvi korak v pravo smer!"

Zurnal24 23.01.2023
Grah Whatmough je predlagal intenzivnejša pogajanja s stavkajočimi. V. d. generalnega direktorja RTVS Andrej Grah Whatmough je po napovedani zaostritve stavke za 24. januar pogajalski skupini stavkovnega odbora predlagal nadaljevanje pogajanj in nov… »

Ustavno sodišče je zavrnilo zahtevo za začasno zadržanje zadnje novele Zakona o dohodnini

Delo 23.01.2023
Ustavno sodišče je zavrnilo zahtevo za začasno zadržanje zadnje novele Zakona o dohodnini, ki jo je skupaj z zahtevo za oceno ustavnosti konec lanskega leta podala skupina poslank in poslancev, je ministrstvo objavilo na twitterju. {twitter}… »

Haas / »Sramota, če Đoković ne bi smel igrati v ZDA, ker ni cepljen«

Mladina 23.01.2023
Nekdanji nemški teniški igralec in direktor turnirja v Indian Wellsu Tommy Haas je komentiral prepoved igranja srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića v ZDA. Direktor teniškega turnirja v Indian Wellsu Tommy Haas je dejal, da bi bila sramota… »

Šef Bidnovega kabineta zapušča vlado

Mladina 23.01.2023
Ron Klain naj bi se kmalu poslovil od svojega položaja. Šef kabineta vlade predsednika ZDA Joeja Bidna Ron Klain naj bi se kmalu poslovil od svojega položaja, so v nedeljo na podlagi neimenovanih virov iz Bele hiše poročali New York Times in nekateri… »

Zgodovinski nauki za prihodnost

Dnevnik 23.01.2023
Ko sta včeraj nemška in francoska vlada sedli k skupni seji ob 60. obletnici podpisa elizejskega sporazuma, s katerim sta državi manj kot dve desetletji po koncu druge svetovne vojne pokopali stoletne sovražnosti, je bil to seveda dan slavja. Ne bi… »

ZAČELA SE JE AKCIJA OPAZOVANJA PTIC: Kdor želi sodelovati, si mora vzeti le pol ure v tednu

Regional 23.01.2023
Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije tudi letos organizira opazovanje ptic, ki se pozimi pojavljajo v naseljih. Kdor želi sodelovati, naj ta teden pol ure opazuje ter beleži vrste in število opaženih ptic. V pomoč je spletna stran… »

Prepoved vzreje nekaterih pasem psov in mačk

Mladina 23.01.2023
Nizozemska vlada želi prepovedati vzrejo in lastništvo nekaterih pasem psov in mačk, ki imajo zaradi svojih telesnih značilnosti hude zdravstvene težave. Nizozemska vlada želi prepovedati vzrejo in lastništvo nekaterih pasem psov in mačk, ki imajo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem