Arhiv novic 13.03.2023

V Radomljah pozdravili Gregorjevo

Domžalec 13.03.2023
Gregorjevo je praznik, ki ga obeležujemo 12. marca, ko goduje Sv. Gregor. Gre za običaj, ki predstavlja prihod pomladi, saj je bil po starem koledarju prav ta dan prvi spomladanski. Prav tako pa pravimo, da se na Gregorjevo »ptički ženijo« in smo ta… »

O nasledstvu se je dobro pravočasno in odkrito pogovoriti

Delo 13.03.2023
Čeprav je tema neprijetna in se morda bojite nesoglasij, jih odkrit pogovor lahko odpravi. V nadaljevanju preberite: Pogovore o nasledstvu in dedovanju je velikokrat težko začeti, mnogi jih dojemajo kot neprijetne, saj je zapuščina posledica… »

Nemška industrija se seli z juga na sever

Delo 13.03.2023
Nemčija ima težavo s prenosom elektrike s severa, kjer je veliko vetrnic, na jug, kjer je več industrije. V nadaljevanju preberite: Na predstavitvi nemških tehnologij shranjevanja energije v Ljubljani je Urban Windelen, izvršni direktor nemškega… »

Bum na streho: sredi Monaka podcenil slavni ovinek F1 #video

SiolNET 13.03.2023
Voznik malega citroëna AMI je v slavnem ovinku sredi Monaka očitno precenil stabilnost in se prevrnil. Pešce so rešili obcestni stebrički. Monaške ulice skrivajo mnogo ovinkov tamkajšnje steze dirke svetovnega prvenstva v formuli ena. Eden takih je… »

John Travolta na Oskarjih komaj zadržal solze #video

SiolNET 13.03.2023
Med napovedjo dela, posvečenega umrlim filmskim ustvarjalcem, se je Johnu Travolti močno tresel glas. Na Oskarjih se vsako leto poklonijo filmskim ustvarjalcem, ki so umrli v preteklem letu. Letos je ta del napovedal igralec John Travolta, ki je ob tem… »

Teden možganov je letos pravzaprav teden jezika

RTV Slovenija 13.03.2023
V letošnjem Tednu možganov bo v ospredju jezikovno izražanje. V jeziku se zrcali naše razumevanje sveta, jezik vpliva na psihološke značilnosti ter določa spolno identiteto. Človek z jezikom ne komunicira le s človekom, temveč tudi z umetno… »

Papež Frančišek praznuje 10 let pontifikata

RTV Slovenija 13.03.2023
Papež Frančišek praznuje 10 let vodenja Katoliške cerkve. Nekdanji argentinski kardinal je položaj 266. papeža prevzel kot prvi latinskoameriški kardinal, potem ko je lani umrli Benedikt XVI. postal prvi papež v 600 letih, ki je odstopil. V… »

Če imate pomanjkanje železa, pijte ta napitek

Nova 24TV 13.03.2023
Pomanjkanje železa v telesu je težava, ki se pojavlja pri kar 30-40 odstotkih prebivalcev naše celine. Vzrok zanjo so lahko različni dejavniki, od prehranjevalnih navad do kroničnih bolezni. ANEMIJA PRI ŽENSKAH Železo je zelo pomemben mineral, ki… »

Riera: Če bo pri strasti in želji kdo popustil, bo imel z mano težave

RTV Slovenija 13.03.2023
Po treh zaporednih zmagah je Olimpija v Prvi ligi doživela prvi domači poraz, ki pa v boju za naslov ne bo imel posledic. Domžale, ki so 4. septembra v Stožicah v drugem polčasu zapravile dva gola prednosti in izgubile s 3:2, tokrat niso ponovile… »

Obrazi nevladnikov: Igor Žiberna, Astronomsko društvo Orion, Maribor – Naš planet je ranljiv in edinstven. Dragocen

Dnevnik 13.03.2023
»Odkar je človek uprl oko v nočno nebo, pa tudi podnevi, ko je spremljal gibanje Sonca, se je spraševal, kaj je to, zakaj je tam. Astronomija je ena najstarejših znanosti, a v zadnjih desetletjih je doživela neverjeten razcvet. Vsak dan se zgodi kaj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem