Arhiv novic 13.03.2023

#Portret Fiat 508 balilla: Na posterju ob elegantnima damama

Dnevnik 13.03.2023
Majhen, udoben, poceni. Vse to je bil Fiatov 508 balilla, prvi poskus, da bi množičneje motorizirali Evropo. Nedavno so na dražji redko različico spider sport prodali za 128.800 ameriških dolarjev. Posvetili so mu tudi balado. Zdi se nepredstavljivo… »

Dodatki ne štejejo v minimalno plačo

Gorenjski glas 13.03.2023
V Sloveniji velja z novim letom višja minimalna plača – 1203,36 evra bruto. Ko so delavci februarja prejeli plačo za januar, se je pokazalo, da se nekateri delodajalci na različne načine izogibajo izplačilu minimalne plače. V inšpektoratu za… »

Smrtnik v deželnem zboru

Gorenjski glas 13.03.2023
Nekdanji župan in sedanji podžupan koroške Občine Železna Kapla - Bela je bil na nedeljskih deželnih volitvah izvoljen v deželni zbor. Celovec – Na nedeljskih volitvah poslancev v koroški deželni zbor je z 38,9 odstotka glasov zmagala… »

Menjava upravljavca kranjske tržnice

Gorenjski glas 13.03.2023
Zavod za turizem in kulturo Kranj bo po novem skrbel za celotno tržnično dejavnost v Kranju, tudi za upravljanje mestne tržnice. Kranj – Upravljanje kranjske mestne tržnice in drugih javnih tržnic v Kranju nameravajo s Komunale Kranj prenesti na… »

Zaključili projekt nameščanja defibrilatorjev

Gorenjski glas 13.03.2023
Doslovče, Moste – V občini Žirovnica so pred kratkim namestili še dva nova defibrilatorja, in sicer v Doslovčah v središču vasi in v Mostah na trgovini Gregor. S tem so zaključili projekt nameščanja defibrilatorjev na območju njihove občine… »

Vršilka dolžnosti ravnatelja OŠ Koroška Bela

Gorenjski glas 13.03.2023
Koroška Bela – Ravnatelj Osnovne šole Koroška Bela Rok Pekolj, ki je šolo vodil štiri leta, je konec lanskega leta odstopil. Šolo kot vršilka dolžnosti ravnatelja zdaj začasno vodi Sanda Zupan, ki je bila v preteklosti dva mandata že… »

DOGODEK: Peter Rezman: Velunja brez godbe zgodbe – 14. 3. 2023, ob 19.19, preddverje Mestne knjižnice Velenje

Savinjsko Šalaške 13.03.2023
V torek, 14. 3. 2023 ob 19.19 uri lepo vabljeni v preddverje Mestne knjižnice Velenje na dogodek “Peter Rezman: Velunja brez godbe zgodbe”.… »

Bo vlada z obnovljenimi tanki vzpostavila srednjo bataljonsko bojno skupino?

Savinjsko Šalaške 13.03.2023
Poslanec Žan Mahnič je na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje glede vzpostavitve srednje bataljonske bojne skupine. Za vas spodaj objavljamo poslansko vprašanje: Republika Slovenija še vedno ne izpolnjuje zavez do zveze Nato in jih vztrajno… »

Strokovnjaki: To bo velika težava voznikov na tehničnih pregledih

Zurnal24 13.03.2023
V Evropski uniji se po priporočilu organizacije UNECE dogajajo spremembe na področju merjenja vsebnosti izpušnih plinov in tehničnih pregledih. Kmalu bodo namreč uveljavljene tudi meritve vsebnosti trdnih delcev. Sogovorniki so nam pojasnili, za kako… »

V tem primeru je izolacija fasade napačna odločitev

Zurnal24 13.03.2023
Pred vrati je nova sezona obnov in posodobitev, zato je zdaj čas za dobro načrtovanje. To je ključno, saj je celovita energijska prenova družinske hiše zahteven organizacijski, izvedbeni in finančni projekt. Nič naj ne bo prepuščeno naključju in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem