Arhiv novic 13.03.2023

Občina bo za Mexico odštela pol milijona

Primorske 13.03.2023
Občina Hrpelje – Kozina bo za stavbo nekdanjega Mexica na Kozini odštela natanko pol milijona evrov. Z nakupom želijo omogočiti bolj celovito izvedbo prenove Mestnega trga na Kozini. KOZINA > Zeleno luč za uveljavljanje predkupne pravice v postopku… »

Modrce dol!

Dnevnik 13.03.2023
Berlinske oblasti menijo, da so ženske na javnih kopališčih in bazenih v primerjavi z moškimi močno diskriminirane. In so odločile, da so lahko tudi ženske na teh javnih površinah, tako kot moški, zgoraj brez. Toples. Brez pomislekov lahko… »

Inventura zdravstvenih ustanov, popis zdravnikov

Delo 13.03.2023
Podatki ne potrjujejo nekaterih stereotipnih predstav o zdravstvu. Podjetniška organizacija je vedno bolj izrazita. V nadaljevanju preberite: Trditev, da je zdravnikov v Sloveniji enostavno premalo, je prva laična diagnoza, ko gre za vprašanje, zakaj… »

Marčeve ide

Delo 13.03.2023
Pomladi ne čakam le, ker blagodejno vpliva na moje razpoloženje, temveč tudi zato, ker takrat praznujem rojstni dan. Vsakič, ko se staro leto prevesi v novo, je čutiti, da je odpadlo nekakšno breme in zavela svežina, da prihajajo novi začetki in… »

Moč ali razum?

Delo 13.03.2023
Dlje ko traja vojna, več je trupel, krivic, več sovraštva, več maščevanja. Pravice različnih so vedno bolj oddaljene. Dokler govori orožje, ni razuma. Odloča samo moč. Do končne zmage? Zmage močnejšega, ki odloča, kaj je resnica, kaj je… »

Ruska gnojila za ukrajinsko žito

Delo 13.03.2023
Moskva pričakuje celovitejše izpolnjevanje tudi za del dogovora o ruskem izvozu. Celoten članek lahko preberete po ogledu videa. Predvajajte video in nadaljujte z branjem članka. Lahko pa postanete naš naročnik in takoj dostopate do vseh vsebin… »

Spomin je navzoč v vsem, kar pišem

Delo 13.03.2023
José Luís Peixoto je vedno pričakoval, da bodo bralci lahko uporabili Galveias kot primer, kot paradigmo. V nadaljevanju preberite: »Eno od najbolj presenetljivih odkritij portugalske književnosti,« je o Joséju Luísu Peixotu pred več kot… »

Spontana reorganizacija in premišljena reforma

Delo 13.03.2023
Zdravstvo se je več kot desetletje reorganiziralo samo od sebe, ne da bi te spremembe usmerjala država. V komentarju lahko preberete: Ker se zdravstveni sistem menda sesuva in je to negativno dinamiko treba ustaviti z reformo, je pred uvodnimi takti… »

Žrtvovati svojo ranljivost za čisto glasbo

Delo 13.03.2023
Pianist Marko Črnčec o svojem fluidnem glasbenem vokabularju in svobodni improvizaciji, za katero ni nujno, da je vedno disonančna. V nadaljevanju preberite: Od šestletnega genija na harmoniki, ki je osvojil narodnozabavno sceno, do najbolj… »

Bele strmine, surov zrak, spektakli na zelenicah, parketu in asfaltu

Delo 13.03.2023
Teden prinaša prvo dejanje Kekove misije euro 2024, v Nyonu žreb LP. V Andori finale alpincev, nordijci na Norveškem. Krim za četrtfinale, F1 v Džedi ... V nadaljevanju preberite: Marec je tradicionalno bogat športni mesec, zimske panoge so pri… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem