Arhiv novic 13.03.2023

Predstavitev Makarske riviere in Zabiokovlja bo v Mariboru 16. in 17. 3. 2023

SiolNET 13.03.2023
Hrvaška je majhna država za velike počitnice. Makarska riviera je majhen delček srca Dalmacije za še večje počitnice. Leži med Splitom in Dubrovnikom in je spletena iz slikovitih naselij, razpetih vzdolž približno šestdeset kilometrov dolge… »

Priložnost zamujena …

SiolNET 13.03.2023
Vsi vemo, kako se rek nadaljuje: "… ne vrne se nobena." Rek pa še kako drži in to velja tudi za stanovanja v objektu Palais & Villa Schellenburg – na voljo jih je namreč le še nekaj, novi lastniki pa so že vstopili v svoja stanovanja. Foto… »

Vozniku ukradli vozilo: tako je dosegel svojo pravico

SiolNET 13.03.2023
Nepredvidljivi in neprijetni dogodki se lahko zgodijo tako rekoč na vsakem koraku. Tudi v prometu, na cestah. Tudi najprevidnejšim voznikom se lahko zelo hitro zgodi nesreča ali pa morda prekoračitev hitrosti, mimogrede lahko prevozite kakšen znak… »

PO OBRAČUNU NA OBALI UVRŠČENI NA EP! V enem tednu dvakrat premagali najmočnejše skupinske tekmece (FOTO)

Regional 13.03.2023
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v četrtem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2024 včeraj v Kopru premagala Črno goro s 37:30 (18:16). Slovenija si je po četrti zmagi v skupini 7 že zagotovila nastop na… »

To so plače direktorjev v zdravstvu, ki grozijo z odstopom #analiza

Necenzurirano 13.03.2023
Vodilni v zdravstvenih ustanovah so v povprečju bolje plačani kot ostali direktorji v javnem sektorju. Plače direktorjev manjših zdravstvenih domov pa so višje od plače prvega moža UKC Ljubljana. Dodatek direktorice ZD Celje enak dvema plačama… »

Promet kot zrcalo srbskega temperamenta

Delo 13.03.2023
Larissa Slodej o študiju medicine, razpetem med Ljubljano, Novim Sadom in Beogradom. »Ker sem po naravi zelo radovedna in prilagodljiva, s spremembo okolja nisem imela večjih težav. Na fakulteti je sorazmerno veliko Slovencev, približno štirje na… »

Radomljanke namučile državne prvakinje

Domžalec 13.03.2023
Če se po jutru dan pozna, je pred nami pestra nogometna pomlad. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v drugi del sezone vstopila s tekmo proti ŽNK Mura Nona in v zanimivem obračunu namučila državne prvakinje. Radomljanke so se kljub mladosti –… »

"Primož Roglič preprosto nikoli ne umre"

SiolNET 13.03.2023
"Primož Roglič preprosto nikoli ne 'umre', je najmočnejši kolesar v karavani za Tadejem Pogačarjem," je na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ugotavljal mladi portugalski kolesar Joao Almeida, Pogačarjev moštveni kolega pri UAE Emirates… »

Slika Marije z Jezusom znova varuje predor Rabelj

Primorske 13.03.2023
Pred dnevi so predali namenu predor Rabelj na italijanski strani pod Predelom, ki so ga obnavljali od začetka leta 2021. Ker je čezmejna cesta čez prelaz in skozi predor pomembna mednarodna prometna žila, so vsi vpleteni na obeh straneh med gradnjo… »

V ambulantah za neopredeljene ni navala, je pa ta vse večji v urgentnih ambulantah

Primorske 13.03.2023
Pred slabima dvema mesecema so tam, kjer zdravniki novih bolnikov ne sprejemajo, morali zdravstveni domovi (ZD) odpreti ambulante za neopredeljene - za ljudi brez izbranega osebnega zdravnika. Te delujejo tudi ponekod na Primorskem, a nanje ni navala. Se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem