Arhiv novic 13.03.2023

Kartel se je opravičil za umora Američanov

Dnevnik 13.03.2023
Pismo z opravičilom in pet zvezanih domnevnih ugrabiteljev je mehiški kartel poslal policiji po smrti dveh od štirih ugrabljenih Američanov. Preiskovalci so zdaj še bolj zmedeni ob že tako nenavadnem primeru, v katerem naj bi nepridipravi tarče… »

Rok Ažnoh, mladinski svetovni smukaški prvak: Za napredek nujna premišljena strategija

Dnevnik 13.03.2023
Rok Ažnoh se je med vrstniki uveljavil na najlepši način, do preboja v svetovni članski vrh pa ga čaka še trnova pot. Dvajsetletni alpski smučar svoj čas namenja tudi izobrazbi, saj je študent 2. letnika ljubljanske ekonomske fakultete. Rok… »

Ustvarja brezčasni nakit iz aluminija

Dnevnik 13.03.2023
Danuška Hauptman je predsednica rokodelske sekcije pri društvu Kreativna akademija in svoj nakit prvič razstavlja v Ljubljani. Pogum in potrditev za svoje delo je dobila s povabilom na Slovenski teden nakita in s priložnostjo razstavljati v galeriji v… »

Festival dokumentarnega filma: Kdor prepove uporniško Bello Ciao, je fašist. Pika.

Dnevnik 13.03.2023
Jubilejni 25. Festival dokumentarnega filma se je v petek začel s pesmijo, in sicer s slavno pesmijo Bella Ciao v izvedbi Kombinatk, ki so napovedale otvoritveni film Bella Ciao italijanske režiserke Giulie Giapponesi. Film Mrk srbske režiserke Nataše… »

Šef policije mora uživati ugled in zaupanje

Dnevnik 13.03.2023
Notranje ministrstvo zaenkrat še skriva zakonske spremembe, s katerimi želi med drugim spremeniti pogoje in način imenovanja generalnega direktorja policije ter na novo umestiti Nacionalni preiskovalni urad. Na ministrstvu za notranje zadeve zaenkrat… »

Bioklimatska pergola ali nadstrešek?

Dnevnik 13.03.2023
Bioklimatska pergola je v zadnjih letih zaradi svoje večnamenskosti vstopila tudi v slovenske domove. Dejstvo, da je iz leta v leto več bioklimatskih pergol na naših vrtovih, govori v prid temu, da kljub pregovorni racionalnosti slovenskega potrošnika… »

Po smrti reformista Đinđića Srbija stagnira

Dnevnik 13.03.2023
Pred dvajsetimi leti so srbski specialci ubili premierja Zorana Đinđića, ki je hotel Srbijo približati Zahodu. Naročniki atentata niso znani, vsekakor je šlo za odziv starih struktur na Đinđićeve reforme. V teh 20 letih je Srbija glede… »

Nepreslišano: Saša Vidmajer, komentatorka

Dnevnik 13.03.2023
Ni naključje, da ministrstva uvedejo feministično zunanjo politiko večinoma v času, ko jih vodijo ženske, čeprav žensko vodenje ne pomeni nujno uresničitve feminističnih ciljev. In niti ministrice v vladi, 40 odstotkov poslank v slovenskem… »

Odprta kuhna: Prihaja sezona novih okusov

Dnevnik 13.03.2023
Odprta kuhna ob petkih na Pogačarjev trg v Ljubljani, nekajkrat letno pa tudi v središča drugih slovenskih mest, prinaša dobrote najboljših obedovalnic z vseh koncev dežele. V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu v našem glavnem mestu… »

Nasilje med otroki

Dnevnik 13.03.2023
V zadnjem času se je javnost vznemirila zaradi več primerov nasilja med otroki. Ker sem že večkrat poudaril, da v takih trenutkih nikakor ne pride v poštev pomirjujoča statistika, tudi zdaj ne bom poskušal odpraviti zaskrbljenosti s podatki, kako… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem