Arhiv novic 14.03.2023

Nov režim: Na tem odseku vinjete več ne potrebujete

Zurnal24 14.03.2023
Odsek hitre ceste med mejo z Italijo in razcepom Sermin bo zaradi gradbenih del na državni cesti skozi Spodnje Škofije začasno odprt tudi za vozila brez elektronske vinjete. Spremenjeni režim bo predvidoma veljal od 20. marca do 30. junija, so po… »

Zviti posredniki prodajajo dražje vinjete

SiolNET 14.03.2023
Na spletu se je pojavilo kar nekaj spletnih strani, ki ponujajo elektronske avtocestne vinjete različnih držav, tudi slovenske, vendar so cene vinjet pri nepooblaščenih spletnih prodajalcih lahko tudi več kot 50 odstotkov višje, poroča RTV… »

Severna Koreja izstrelila še dve raketi

SiolNET 14.03.2023
Severna Koreja je v jutranjih urah poskusno izstrelila dve balistični raketi kratkega dosega proti svojim vzhodnim vodam, kar je neposreden odziv na začetek skupnih vojaških vaj ZDA in Južne Koreje, so sporočili vojaški uradniki v Seulu… »

Neuradno: strokovni svet UKCL v primeru Bošnjak ni odkril nepravilnosti

24ur 14.03.2023
Strokovni svet UKC Ljubljana, ki ga sestavljajo strokovni direktorji klinik in strokovna direktorica največje bolnišnice, v primeru Bošnjak ni odkril ne strokovnih ne postopkovnih nepravilnosti, smo izvedeli neuradno. Če je nekje siva cona, če tam… »

Na Dunaju retrospektiva slovenskega filma

Dnevnik 14.03.2023
V dunajskem kinu Metro bo do 8. aprila potekala doslej največja retrospektiva slovenskega filma v Avstriji. V tem času bodo v hišnem kinu Avstrijskega filmskega arhiva prikazali 34 filmov različnih žanrov iz vseh obdobij zgodovine kinematografije na… »

Veteran Wawrinka izločil najstnika Runeja

RTV Slovenija 14.03.2023
Stan Wawrinka, ki bo čez dva tedna praznoval 38. rojstni dan, je v tretjem krogu teniškega turnirja serije 1000 v Indian Wellsu premagal sedmega nosilca Holgerja Runeja s 6:2, 6:7 in 7:5. Švicar, ki je v bogati karieri osvojil tri turnirje za grand… »

Čeferin se je opravičil: "Naredili smo napako"

Zurnal24 14.03.2023
Prvi mož evropske krovne nogometne zveze se je opravičil za dogodke pred lanskim finalom lige prvakov ter se zavzel proti prepovedi za gostujoče navijače. Predsednik krovne evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin se je v pogovoru za nemško… »

Oboroženi minister: sunek vetra mu je razprl suknjič in razkril, da nosi pištolo

SiolNET 14.03.2023
Poljski pravosodni minister Zbigniew Ziobro je bil deležen kritik javnosti, potem ko se je pokazalo, da je oborožen. Ziobro je v ponedeljek polagal venec na slovesnosti, ko mu je sunek vetra razprl suknjič in razkril, da za pasom nosi pištolo… »

Večmilijonske koristi zasebnih koncesionarjev po sprejetju interventnega zakona

24ur 14.03.2023
Od interventnega zakona za skrajševanje čakalnih dob imajo milijonsko korist zasebni koncesionarji. Od lanskega septembra, ko je zakon začel veljati, do decembra so prejeli več kot tretjino državnega denarja, namenjenega za skrajševanje čakalnih… »

120 delavcev Taluma bo dobilo odpoved

SiolNET 14.03.2023
Kidričevski Talumu je zaradi napovedane ustavitve proizvodnje aluminija v začetku aprila pripravil program presežnih delavcev, v katerega je vključenih 189 zaposlenih. Kot so sporočili iz podjetja, bodo 69 zaposlenim ponudili sklenitev nove pogodbe o… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem