Arhiv novic 21.05.2023

Zaradi poplav v Italiji razseljenih več kot 36.000 ljudi

Primorske 21.05.2023
Zaradi hudih poplav v severovzhodni italijanski pokrajini Emilija-Romanja je moralo domove zapustiti že več kot 36.000 ljudi, so v soboto sporočile oblasti. Narasle vode so pogoltnile še več hiš, novi zemeljski plazovi pa so izolirali zaselke… »

V Ajdovščino so se zgrnili ljubitelji pašte iz vse Slovenije

Primorske 21.05.2023
Lavričev trg v Ajdovščini je včeraj pokal po šivih, za kar je poskrbela 3. Pašta Fešta, ki sta jo organizirala Mlinotest in Društvo ljubiteljev pašte. AJDOVŠČINA > Osrednji dnevni dogodek letošnje izvedbe Ajdovščine v maju je ljudem ponudil… »

Zlomljeno kitaro Kurta Cobaina prodali za vrtoglavo vsoto

RTV Slovenija 21.05.2023
Kitaro, ki jo je na odru razbil legendarni pevec skupine Nirvana Kurt Cobain, so na dražbi prodali za skoraj 550.000 evrov, kar je veliko več od sprva predvidenih 55 tisočakov. Podpisana kitara je na dražbi, ki je potekala med 19. in 21. majem v New… »

Nemška policija preiskuje sum zastrupitve ruskih disidentov

SiolNET 21.05.2023
Nemška policija je danes uvedla preiskavo o morebitni zastrupitvi ruskih disidentov v Berlinu, potem ko sta novinar in aktivistka po aprilskem srečanju disidentov v nemški prestolnici poročala o zdravstvenih težavah, je danes po poročanju francoske… »

Kako so šampioni zeleni zatresli Ljubljano #video

SiolNET 21.05.2023
Po slavju na stadionu Stožice, kjer so prejeli pokal za prvaka Slovenije, se je zabava nogometašev NK Olimpija in njenih navijačev preselila na ljubljanski Kongresni trg, kjer je mestna občina pripravila sprejem, na katerem so nastopili Big Foot Mama… »

Medvedjev v Rimu osvojil prvi turnir na pesku

RTV Slovenija 21.05.2023
Rus Daniil Medvedjev je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Rimu z nagradnim skladom 7,7 milijona evrov. V finalu je premagal Danca Holgerja Runeja s 7:5 in 7:5. Za 27-letnega Moskovčana je to jubilejni dvajseti naslov na turnirjih ATP – igral je 33… »

KOPRSKE CIVILNE INICIATIVE IN KRAJEVNE SKUPNOSTI ZDRUŽILE MOČI: "Prostorska problematika zahteva vključevanje in…

Regional 21.05.2023
V Bertokih so oblikovali Skupnost civilnih iniciativ in krajevnih skupnosti Koper, ki si prizadeva za vzdržen prostorski razvoj. V skupnosti so kritični do postopka priprave občinskega prostorskega načrta (OPN). Opozarjajo, da občani niso bili… »

Samo Rajšp novi župan občine Rače - Fram

RTV Slovenija 21.05.2023
Neodvisni kandidat Samo Rajšp je novi župan občine Rače - Fram. Na nadomestnih volitvah po februarski smrti dolgoletnega župana Branka Ledineka je z 2039 glasovi volivcev, kar predstavlja 85,1 odstotka glasov, premagal Draga Cesarja, ki je prav tako… »

Umrl je britanski pisatelj Martin Amis, mojster črnega humorja in satire

RTV Slovenija 21.05.2023
Umrl je Martin Amis, ki je s svojimi eruditskimi, s črnim humorjem prežetimi romani, ki so secirali tabloidno kulturo in potrošniške ekscese, v osemdesetih in devetdesetih letih prerodil britansko književnost. Star je bil 73 let. Martin Amis je v… »

Festival Okusi Vipavske: 100 različnih vin in domača kulinarika

RTV Slovenija 21.05.2023
V Vipavi se začenja festival vina in kulinarike Okusi Vipavske. V dvorcu Lanthieri bodo obiskovalci lahko poskusili več kot 100 različnih vipavskih vin in tradicionalne lokalne jedi, ki jih bodo pripravili domači kulinarični mojstri. Osrednja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem