Arhiv novic 21.05.2023

Zvečer in ponoči še trije novi plazovi v občinah Lenart in Šentilj

RTV Slovenija 21.05.2023
Zvečer in ponoči so se sprožili še trije zemeljski plazovi – dva v občini Lenart in eden v občini Šentilj. V soboto se je tako skupaj sprožilo 21 plazov, gasilci pa so še naprej odpravljali tudi posledice deževja. Razmere se po nedavnem… »

Real Madrid znova letel na pogon mladega Slovenca

Delo 21.05.2023
Najkoristnejši košarkar zaključnega turnirja Next Generation v Kaunasu je bil 18-letni Jan Vide. Ne le v evroligi, Real Madrid je evropski košarkarski prestol v Kaunasu v Litvi naskakoval tudi v mladinski konkurenci. In ga osvojil. Prvi zvezdnik… »

MURAŠI NA BONIFIKI POKOPALI UPE KOPRČANOV: Po preobratu slavili z 2:1, Koper sezono končal na šestem mestu (FOTO, VIDEO)

Regional 21.05.2023
Nogometaši Kopra so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 1:2 (1:0). Koprčani so v boj z Muro šli z željo po zmagi, ki bi jim ob spodrsljaju Domžal proti Radomljam prinesla končno četrto mesto in igranje v 1. krogu… »

Janša: Ne bo jim uspelo, sila spomina bo premagala silo pozabe

Nova 24TV 21.05.2023
Janez Janša (Foto: Polona Avanzo) Pravijo, da k državljanski vojni kliče tisti, ki je obsodil vladno ukinitev Dneva spomina na žrtve in ne tisti, ki je barbarsko odločitev sprejel. Spomnimo se, da so mnogi med njimi februarja lani prav tako trdili… »

Vedenejeva na EP v Bakuju bronasta s kiji

Dnevnik 21.05.2023
Jekaterina Vedenejeva je na evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Bakuju za Slovenijo osvojila prvo kolajno. V finalu s kiji, med osmerico se je uvrstila s šestim dosežkom, je danes prikazala brezhiben nastop in z 31,700 točke osvojila bronasto… »

Gneča je sprožila stampedo in smrt navijačev

Delo 21.05.2023
Na stadionu v Salvadorju, kjer so se nogometni navijači zbrali na lokalnem turnirju, umrlo 12 ljudi. V soboto je bilo v stampedu na stadionu v Salvadorju, kjer so se nogometni navijači zbrali na lokalnem turnirju, ubitih 12 ljudi, poročilo lokalne… »

Sprti strani v Sudanu sklenili dogovor o začasni prekinitvi ognja

Delo 21.05.2023
Prekinitev ognja bo začela veljati drevi, veljala bo sedem dni in se lahko podaljša s soglasjem obeh strani, so sporočili Savdska Arabija in ZDA. Sudansko prestolnico Kartum so v soboto pretresli zračni napadi in topniško obstreljevanje, oboroženci… »

Podnebni aktivisti so v rimski vodnjak Trevi zlili črno tekočino

RTV Slovenija 21.05.2023
Pripadniki italijanske okoljevarstvene skupine Zadnja generacija so danes v znameniti vodnjak Fontana di Trevi v Rimu protestno zlili črno tekočino, narejeno predvsem iz razredčenega rastlinskega oglja. Z dejanjem so aktivisti hoteli poudariti potrebo… »

Etna bruha pepel, zaprli letališče v Catanii #video

SiolNET 21.05.2023
Vulkan Etna na Siciliji je danes začel bruhati pepel in vulkanski drobir, zato so pristojne oblasti zaprle letališče v drugem največjem sicilskem mestu Catanii, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Ponekod je bilo slišati tudi glasne poke. Na… »

V okolici Mirne smrtna nesreča pri delu v gozdu

RTV Slovenija 21.05.2023
Pri naselju Zabrdje v občini Mirna se je v soboto popoldne pri delu v gozdu smrtno ponesrečil občan. Nanj je padlo drevo, poroča center za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje. Reševalcem nujne medicinske pomoči iz Trebnjega so pri… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem