Arhiv novic 24.05.2023

Salman Rushdie: Ne berem več tako hitro, kot sem bral prej, vendar ... pišem knjigo

RTV Slovenija 24.05.2023
Kot pravi Salman Rushdie, je po lanskem napadu, v katerem je bil hudo ranjen, trajalo nekaj časa, vendar je končno začel znova pisati. Glede na povedano pripravlja zapis o tem, kaj se je zgodilo. Indijsko-britanskemu pisatelju so na slovesnosti na… »

Neurje na območju Maribora je največ škode povzročilo na cestah

RTV Slovenija 24.05.2023
V mariborski občini odpravljajo posledice neurja v torek popoldne, v katerem so meteorne vode in narasli potoki poškodovali več cest. Ogromno cestišč je poškodovanih, je povedal poveljnik mariborske civilne zaščite Samo Robič. Župan Saša… »

GZS: Strateška razvojno-inovacijska partnerstva pomembna za konkurenčnost

Dnevnik 24.05.2023
Strateška razvojno-inovacijska partnerstva (SRIP) so učinkovit inštrument za povezovanje na področju raziskav, razvoja in inovacij ter tako prispevajo k razvoju in dvigu dodane vrednosti gospodarstva, so se strinjali udeleženci današnjega… »

Pesniški recital Pasijonke v Crngrobu

Gorenjski glas 24.05.2023
Crngrob – V petek, 26. maja, ob 20. uri bo pri cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu potekal pesniški recital Pasijonke – pesmi o trpljenju v vojni in miru. Na kulturnem večeru bodo mladi prebirali pesmi v spomin na trpljenje med drugo svetovno… »

Kolesarska steza tudi na Studenem

Gorenjski glas 24.05.2023
Občina Železniki namerava podaljšati kolesarsko stezo na Studenem, saj se je vključevanje kolesarjev na regionalno cesto na začetku naselja izkazalo za nevarno. Železniki – V sklopu ureditve sedem kilometrov dolge kolesarske povezave od Plenšaka… »

Gradbeni inšpektorji odkrili 23 nedovoljenih objektov

RTV Slovenija 24.05.2023
Gradbeni inšpektorji inšpektorata za okolje in prostor so v akciji nadzora objektov v gradnji letos odkrili 23 nedovoljenih objektov in eno uporabo objekta brez uporabnega dovoljenja. Med 23 nedovoljenimi objekti so gradbeni inšpektorji odkrili 20… »

Razpis za zmanjšanje emisij plinov

Gorenjski glas 24.05.2023
Kranj – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni razpis, s katerim namenja kmetijskim gospodarstvom 15 milijonov evrov za nakup kmetijske mehanizacije za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov iz kmetijstva. Za finančne… »

Nekdanji župan, ki je postal veleposlanik, v lisicah iz marice

Zurnal24 24.05.2023
Nekdanjega župana Sarajeva in aktualnega veleposlanika Bosne in Hercegovine v Katarju so danes policisti v lisicah pripeljali na sedež notranjega ministrstva. Abdulaha Skako so pridržali zaradi sumov zlorabe položaja v času med letoma 2016 in 2020… »

Ni jim lahko: vsak drugi živi od plače do plače

Delo 24.05.2023
Po Deloittovi raziskavi generaciji Y in Z zaradi finančnih in okoljskih stisk ter pritiskov na delu živita v nenehnem stresu in tesnobi. Prihodnost in z njo povezani osebne finance, podnebje ter duševno zdravje so ta hip največja skrb evropskih… »

Obvestilo o ukrepu prekuhavanja pitne vode na vodovodnem sistemu Bršlenovica-Šentožbolt

Domžalec 24.05.2023
Javno komunalno podjetje Prodnik d.o.o. uporabnike pitne vode iz vodovodnega sistema Bršlenovica – Šentožbolt, ki s pitno vodo oskrbuje naselja Šentožbolt, Bršlenovica in Učak v občini Lukovica obvešča, da z dnem 24. 5. 2023 uvajajo ukrep… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem