Arhiv novic 24.05.2023

Vrenje, ki znova odnaša strokovnjake

Dnevnik 24.05.2023
Po obdobju zatišja so se odnosi med strokovnjaki, ki sodelujejo pri zdravljenju prirojenih srčnih napak, spet zaostrili. Ljubljanski UKC zapušča kirurg Miha Weiss, o morebitnem sodelovanju pa se pogovarjajo s kirurgom Janezom Vodiškarjem, ki je… »

S Putinovim zaveznikom št. 1 vse v najlepšem redu

Delo 24.05.2023
Ugibanja o slabem zdravju beloruskega voditelja Aleksandra Lukašenka so se pokazala za lažni alarm. V nadaljevanju preberite: O njegovem zdravju se je zadnji mesec ugibalo kot še nikoli doslej, toda preplah, da je beloruski voditelj, ki je na čelu te… »

Ditka z novim singlom v svežih in svetlih barvah

Domžalec 24.05.2023
V začetku Kajuhovega leta je kantavtorica in skladateljica Ditka predstavila uglasbitev njegove uporniške pesmi z naslovom »Naša pesem«. To pomlad pa v eter pošilja novi singel v svežih in svetlih barvah. Gre za pesem Ferija Lainščka z naslovom… »

Majhni inštituti v velikih težavah

Delo 24.05.2023
Novi zakon prinaša zahteve, ki jih bo težko izpolniti. V nadaljevanju preberite: Na začetku prejšnjega leta je začel veljati dolgo pričakovani novi zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti. Korenito je spremenil financiranje javnih… »

Bešič Loredan se umika v ozadje

Dnevnik 24.05.2023
Vlada je spet spremenila svoj pogajalski pristop, zaradi česar so sindikati zdravstva in socialnega zdravstva ostali brez ključnega pogajalskega nasprotnika. Namesto ministra za zdravje naj bi vladno pogajalsko (pod)skupino vodil Mirko Stopar, v. d… »

Otroci Sonca: Azteki

RTV Slovenija 24.05.2023
V treh delih avtorji dokumentarne serije, posvečene Aztekom, Inkom in Majem, z uporabo najsodobnejše tehnologije osvetlijo življenja teh starodavnih civilizacij. Dokumentarna serija prikaže tudi srhljive prakse žrtvovanja ljudi, ter še danes… »

[Video] Grims: Sedanja oblast je protievropska, protislovenska in nečloveška

Nova 24TV 24.05.2023
Poslanec SDS Branko Grims v oddaji Tema dneva na Nova24TV. Poslanec SDS Branko Grims za predlog zakona o zaščiti živali meni, da je “nerealen, pretiran in da je očitno pisan z vidika enih parih ljubljanskih razvajenčkov, ki sploh pojma nimajo, o… »

[Video] Počastili spomin na prvo smrtno žrtev agresije JLA na Slovenijo

Nova 24TV 24.05.2023
Mineva 33 let, kar smo postali samostojna in na demokratičnih temeljih oblikovana država Slovenija. Žal je vojna za samostojno Slovenijo terjala tudi žrtve. Prva žrtev agresije JLA na Slovenijo je bil Jožef Simčik. Danes je njemu v spomin, na mestu… »

Največje priznanje so radovedni učenci

Delo 24.05.2023
Jožica Frigelj je postala učiteljica leta 2023. Pravi, da opravlja najlepši poklic na svetu. V tretjem izboru za učitelja oziroma učiteljico leta je danes slavila Jožica Frigelj iz ljubljanske osnovne šole Ketteja in Murna. Ob razglasitvi je… »

FOTO: Zaradi ravnanja obiskovalca bizonji mladič klavrno končal

Necenzurirano 24.05.2023
Tele se je ločilo od matere, po človeškem vmešavanju pa ga čreda več ni sprejela. V ameriškem Narodnem parku Yellowstone so uspavali mladiča bizona, potem ko se je ta pri prečkanju ene od tamkajšnjih rek ločil od matere. Tele je v soboto iz… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem