Arhiv novic 24.05.2023

Švicarji še niso pozabili bolečine izpred dveh let

Delo 24.05.2023
V Rigi in Tampereju jutri četrtfinalne tekme na elitnem svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu. V uvodnem delu največ pokazali Američani in Švicarji. Po današnjem dnevu premora in selitvi nekaterih reprezentanc se bo svetovno prvenstvo v hokeju na ledu… »

Občina Cerkno ima novega podžupana

Goriški portal 24.05.2023
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. Zadnja seja občinskega sveta občine Cerkno je bila zelo pomembna za občino, saj se je sprejel proračun občine, dobili pa so tudi novega podžupana iz vrst SDS… »

"Na terenu se še dobro držimo, da ljudi prepričamo o skrbi za ohranjanje kulturnih spomenikov"

RTV Slovenija 24.05.2023
Ker je v preteklosti veljalo, da je ZVKDS pri vseh investicijah na Ptuju na eni strani, na drugi pa občina in drugi investitorji, tudi zasebni lastniki nepremičnin, so se na ptujski občini odločili pripraviti javno tribuno, na kateri so soočili… »

Na Veliki planini bodo dobili sodobno šestsedežnico

RTV Slovenija 24.05.2023
Na Veliki planini so se z ustavitvijo 40 let stare sedežnice Šimnovec začela pripravljalna dela za gradnjo nove, sodobne šestsedežnice. Naložba je vredna kar 10 milijonov evrov. Z dokapitalizacijo družbe jo podpira tudi kamniška občina, saj je… »

Čaka nas totalna gledališka izkušnja

Delo 24.05.2023
Gledališče bo vsenaokrog, igralci bodo povsod, spodaj, zgoraj, spredaj, zadaj, levo, desno, napoveduje predstavi na festivalu režiser Carlus Padrissa. V nadaljevanju preberite: V kulturnih institucijah je pred predstavami običajno slišati ali videti… »

Priznanja za mlečne in krušne izdelke

Gorenjski glas 24.05.2023
V okviru festivala Dobrote slovenskih kmetij so ocenili tudi mlečne in krušne izdelke, še zadnji dve skupini izdelkov od skupno sedemnajstih. Izkazale so se tudi gorenjske kmetije. Nekdaj so izdelki, ki so trikrat zapored osvojili zlato priznanje… »

Tekmovali v kuhanju golaža v Godiču

Gorenjski glas 24.05.2023
V Godiču v okolici Kamnika so že sedmič pripravili Godič golaž open. Gostil ga je Slovenija Eco resort, tekmovalo pa je več kot 25 ekip. Sicer je bilo število prijav omejeno na največ trideset ekip. Tekmovanje je potekalo tako rekoč ves dan… »

NAJPRIMERNEJŠE REŠITVE ŠE NISO IZBRALI: Natečaj za nov koprski zdravstveni center so podaljšali

Regional 24.05.2023
Mestna občina Koper je za teden dni podaljšala rok javnega anonimnega natečaja za izbiro najprimernejše rešitve za novogradnjo Zdravstvenega centra Koper. Rok, ki bi se moral izteči danes, je po novem podaljšan do 31. maja. Mestna občina Koper je… »

Pravljica, na katero so čakali kar 26 let

SiolNET 24.05.2023
Da je s pravim pristopom in vztrajnostjo ter zaupanjem v razvoj mogoče prav vse, so v tej sezoni dokazali pri ŠRD Škofljica, kjer je v zadnjih tednih veselo kot že dolgo ne. Rokometaši tamkajšnjega kluba so se namreč po kar 26 letih uvrstili v… »

Stoltenberg: Natove članice se razhajajo glede Ukrajine

SiolNET 24.05.2023
Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je danes priznal, da so članice zavezništva pred julijskim vrhom v Vilniusu razdeljene glede vprašanja članstva Ukrajine. "Glede tega vprašanja v zavezništvu obstajajo različna stališča," je dejal… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem