Arhiv novic 24.05.2023

Golob: O tem ne bomo več govorili vnaprej

SiolNET 24.05.2023
"Vlada pripravlja reforme, vse morajo biti zaključene do konca 2024, a jih ne bomo oznanjali vnaprej, ker to ni najbolj učinkovito," je za Studio ob 17.00 na Radiu Slovenija dejal premier Robert Golob. Prepričan je, da proračun zmore ukrepe, kot je… »

Za kresnika nominirane štiri avtorice in posthumno roman Lada Kralja

Dnevnik 24.05.2023
Žirija za Delovo nagrado kresnik je izbrala peterico finalistov, ki se potegujejo za naziv najboljši roman leta. Posthumno je nominirala Lada Kralja za roman Ne bom se več drsal na bajerju, nominirani pa so še Materinska knjižica Katje Gorečan… »

Dijakinja požgala internat, ker so ji zaplenili telefon

Dnevnik 24.05.2023
Smrtonosni požar, v katerem je v nedeljo v internatu v rudarskem mestu v Gvajani umrlo devetnajst otrok, je podtaknila ena od šolark. Šlo je za maščevanje zaradi zaplembe mobitela. Dolge tri ure so se s smrtonosnimi ognjenimi zublji v nedeljo okoli… »

Opozicija kot politična umetna inteligenca za pranje možganov

Delo 24.05.2023
Ali Žerdin in Janez Markeš o tem, kako nasprotujeta obnavljanju sovraštva v ljudeh, še zlasti pa temu, da bi s sovraštvom kdo »kuril« dnevno politiko. Delov komentator Ali Žerdin je kolegu Janezu Markešu v oddaji Od srede do srede tokrat… »

'Poljska naj se pripravi na oborožen upor v Belorusiji. Zgodil se bo'

24ur 24.05.2023
Poljski general in nekdanji obrambni minister Waldemar Skrzypczak je za poljsko nacionalno televizijo javno obelodanil, da se v Belorusiji pripravlja vstaja zoper predsednika, ki jo bo treba podpreti. Kot je dejal, Belorusija nima več takega vojaškega… »

Zadnjo generacijo obravnavajo kot kriminalce

Delo 24.05.2023
Policija v racijah preiskala domove in druge prostore zelenih aktivistov. V nadaljevanju preberite: V Nemčiji je danes policija izpeljala obsežno racijo po domovih in drugih prostorih aktivistov Zadnje generacije. Očitajo jim oblikovanje kriminalne… »

Sandi Češko bo imperij reševal na plečih največjih upnikov

Necenzurirano 24.05.2023
Kako želi več let eden najbogatejših Slovencev s pomočjo privatizacijskega tajkuna reševati skupino Studio Moderna, ki se ukvarja s televizijsko in spletno prodajo izdelkov za dom ... Sandi Češko, več let eden najbogatejših Slovencev, bo svoj… »

Znano, kdo je pred skoraj 50 leti posilil in umoril 16-letnico

Necenzurirano 24.05.2023
Izkopali so ga iz groba, da bi dobili njegovo DNK. Ta se je ujemala z vzorcem s kraja zločina. Včeraj so v Quebecu razrešili enega od najbolj perečih primerov nerešenih zločinov v njegovi zgodovini. Iz groba S pomočjo DNK je policija v kraju… »

Bomba! Trener s šampionskim prstanom pred vrati Dallas Mavericks

Zurnal24 24.05.2023
Novinarja specializirana za poročanje dogajanja znotraj organizacije Dallas Mavericks, sta udarila z novico, da so Mavs glavni favoriti za prihod Franka Vogela, ki je kot trener Los Angeles Lakers v mehurčku leta 2020 osvojil šampionski prstan… »

Nova študija: Euro 7 bo močno podražil avtomobile

RTV Slovenija 24.05.2023
Študija svetovalnega podjetja Frontier Economics predvideva, da bodo z emisijsko normo Euro 7 stroški na avtomobile in kombije z motorji na notranje zgorevanje večji za okoli 2000 evrov, za dizelske tovornjake in avtobuse pa skoraj 12.000 evrov. Glede… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem