Slovenija arhiv novic 06.02.2024

GROZIL VODJI POSLANSKE SKUPINE VATOVCU: Bo moral poslanec Levice Miha Kordiš odstopiti?

Regional 06.02.2024
Poslanska skupina stranke Levica je podala predlog za razrešitev poslanca Mihe Kordiša iz članstva v odborih državnega zbora in v preiskovalni komisiji DZ zaradi "zlorabe položaja, zavajanj, pritiskov, groženj in izsiljevanja v poslanski skupini"… »

AFERA S SODNO STAVBO ODNESLA GLAVNEGA TAJNIKA SD: Klemen Žibert je danes nepreklicno odstopil

Regional 06.02.2024
Generalni sekretar SD Klemen Žibert je danes nepreklicno odstopil s te funkcije v stranki, so sporočili iz SD. Kot je ob tem zapisal Žibert, želi s svojim odstopom stranko razbremeniti očitkov, ki te dni padajo nanj in njegovo družino ter… »

Toliko gotovine je v hiši skrival Zidar

Zurnal24 06.02.2024
Zidar je leta 2021 umrl in ni dočakal konca postopka. Nekdanji direktor in lastnik SCT, pokojni Ivan Zidar je pred upniki v svoji hiši skrival okoli 830.000 evrov gotovine, poroča časnik Delo. Stečajni upravitelj je denar v Zidarjevem sefu vrnil v… »

Nosilka SDS-ove liste za evropski parlament bo najbrž Romana Tomc

RTV Slovenija 06.02.2024
Izvršilni odbor SDS-a je svetu stranke v sprejetje predlagal listo kandidatov za volitve v Evropski parlament. Na njej so med drugim Romana Tomc, Milan Zver in Aleš Hojs. Predlagani kandidati so navedeni po vrstnem redu: Romana Tomc, Milan Zver, Aleš… »

PODROBNOSTI VČERAJŠNJEGA POSKUSA UBOJA: Žensko na avtobusu zabodel njen bivši partner

Regional 06.02.2024
Policisti nadaljujejo s preiskavo ponedeljkovega dogodka, ko je moški na ljubljanskem mestnem avtobusu huje poškodoval žensko. V izjavi za medije so pojasnili, da je 39-letno žensko na avtobusu z nožem zabodel njen bivši 42-letni zunajzakonski… »

K izključitvi Izraela pozivajo slovenski glasbeniki, pa tudi evropski poslanci

RTV Slovenija 06.02.2024
Gibanje za pravice Palestincev je upravi in svetu RTV Slovenija poslalo poziv, v katerem želi, da zahteva izključitev Izraela z Evrovizije in iz EBU-ja. EBU k preklicu odločitve, da Izrael lahko sodeluje, poziva tudi 25 poslancev Evropskega parlamenta… »

#komentar Ministrici je potekel čas

Dnevnik 06.02.2024
Včerajšnji odstop glavnega tajnika oziroma po domače generalnega sekretarja stranke Socialnih demokratov Klemna Žiberta ni bil presenečenje; verjetnost, da se bo to zgodilo, se je zaradi vrtoglavega razvoja dogodkov merila že v urah, niti ne več v… »

Von der Leyen / »EU mora ohraniti zagon za podporo Ukrajini«

Mladina 06.02.2024
Izpostavila je, da je evropska obrambna industrija povečala svojo proizvodno zmogljivost streliva za 40 odstotkov. EU mora ne le pospešiti dobavo streliva Ukrajini, ampak mora o njeni obrambni zmogljivosti razmišljati kot o delu lastne obrambne… »

ZN: Izraelski ukazi za evakuacijo zajemajo dve tretjini območja Gaze

Delo 06.02.2024
Rusija, Iran, Irak in Sirija v varnostnem svetu Združenih narodov kritični do napadov ZDA na Bližnjem vzhodu. Ukazi o evakuacijah, ki jih je doslej izdala izraelska vojska, zajemajo 246 kvadratnih kilometrov oziroma dve tretjini ozemlja Gaze, je v… »

NEVZDRŽNE RAZMERE ZA OTROKA S POSEBNIMI POTREBAMI: Med hišno preiskavo našli droge in več uporabljenih igel

Regional 06.02.2024
Policisti so med hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki, pri kateri so zasegli manjšo količino prepovedanih drog, naleteli na nevzdržne razmere, v katerih je bival otrok s posebnimi potrebami. O tem so obvestili Center za socialno delo (CSD) Celje, ki… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem