Arhiv novic 25.04.2024

Cene elektrike za gospodinjstva v drugi polovici 2023 precej pod povprečjem EU-ja

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Povprečna cena elektrike in plina v EU-ju je bila v drugem polletju lani nekoliko nižja kot v prvem polletju. V Sloveniji je bila cena elektrike za gospodinjstva precej pod povprečjem, za druge odjemalce pa tik nad njim. Podobno je bilo pri plinu… »

Slovenija letalsko spet bolje povezana

Delo pred 24 dnevi
Zlom Adrie Airways, ki ni imela vzdržnega poslovnega modela, je v Ljubljani naredil luknjo, a ta se počasi zapira. V nadaljevanju preberite: Danes bo na ljubljanskem letališču pristalo letalo Air Baltic, Slovenija se bo povezala z Rigo, glavnim mestom… »

O ljubezni in revoluciji

Dnevnik pred 25 dnevi
V Mini teatru bodo nocoj pripravili premiero avtorskega projekta Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji. Montažo različnih motivov in besedil je zrežiral Bor Ravbar. V Mini teatru svoj letošnji nabor postdramskih predstav odpirajo z avtorskim… »

ODPOKLIC NEVARNEGA ŽIVILA: V zamrznjenih gozdnih sadežih odkrili virus hepatitisa A

Regional pred 24 dnevi
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je zaradi ugotovljene prisotnosti norovirusa in virusa hepatitisa A iz prodaje odpoklicala zamrznjene gozdne sadeže 'Misto di bosco' italijanske blagovne znamke Versilfood in koprskega… »

Balon trga električnih vozil resno pušča

Finance.si pred 24 dnevi
Prodaja e-avtov se je po večletni rasti prvič znašla v rdečem. Delnice največjih proizvajalcev (še) ne gredo ravno za drobiž, so pa vredne že tudi dve tretjini manj kot še pred nekaj leti. Kako (ne)srečen epilog zgodbe elektrifikacije vozil se… »

Newyorško sodišče razveljavilo obsodbo Harveyja Weinsteina

Delo pred 24 dnevi
Okrožni tožilec Manhattna Alvin L. Bragg se bo moral odločiti, ali bo zahteval ponovno sojenje Weinsteinu. Vrhovno sodišče v New Yorku je danes razveljavilo obsodbo Harveyja Weinsteina iz leta 2020 zaradi spolne zlorabe, ki mu je prinesla 23 let… »

Kaja Kajzer po letu 2021 spet evropska podprvakinja

Delo pred 25 dnevi
Judoistka Bežigrada si je na 73. evropskem prvenstvu v Zagrebu izbojevala srebrno kolajno v kategoriji do 57 kilogramov. Že uvodni dan 73. evropskega prvenstva v judu se slovenski tabor veseli prve kolajne. Z njo se bo okitila Ljubljančanka Kaja… »

Igra prestolov na potniškem centru

Finance.si pred 25 dnevi
V petek, 26. aprila, bodo na DRSI odpirali ponudbe na ponovljenem razpisu za glavni del železniške postaje v Ljubljani. Kakšna bo igra železniškega gradbinca?… »

Pintarič zaklenil vrata za odlično generalko risov pred potjo v Bolzano

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Slovenska hokejska reprezentanca je končala priprave na svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) v Bolzanu. Na zadnji pripravljalni tekmi so risi v Cegyju v predmestju Pariza odpravili Francijo s 3:0. Slovenija je tako priprave, ki so jih hokejisti pod… »

Kabaret Moulin Rouge ostal brez vetrnice

Delo pred 24 dnevi
Posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo krila vetrnice na ulici pred gledališčem, pri čemer so nekatera ukrivljena zaradi padca. Vzrok še ni znan. Z mlina na strehi pariškega kabareta Moulin Rouge je ponoči odpadla vetrnica, so danes sporočili… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem