Arhiv novic 05.06.2024

Nevladne organizacije so pripravljene sodelovati pri reševanju

Dnevnik 05.06.2024
Manj birokratskih težav pri reševanju otrok s palestinskega ozemlja vidijo nevladne organizacije. Urša Regvar iz Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja (PIC) meni, da se Slovenija lahko kadar koli odloči, da bo sprejela Palestince… »

Nacionalni interes

Dnevnik 05.06.2024
Ko se je Slovenija osamosvojila, je bil cilj jasen. Čas je bil, da se uresničijo tisočletne sanje naših prednikov. Naenkrat je nemogoče postalo mogoče. Dobili smo svojo lepo, urejeno in samostojno državo. Podobne namene so imeli tudi drugi. V boju… »

Nepreslišano: Peter Frankl glavni urednik in direktor, kolumnist

Dnevnik 05.06.2024
Državi je, logično, v interesu, da so tukajšnji kmetijci in predelovalci uspešni. A to, da bi prek lastniških vzvodov »zagotavljali police«, je v neskladju z načeli dobrega upravljanja, ki ga taista država, ko ji to ustreza, razglaša na veliko… »

Janeza trka luna

Dnevnik 05.06.2024
Predvčerajšnjim smo poročali o tem, da je stranka SDS vložila zahtevo za referendum o priznanju Palestine. Danes poročamo o tem, da so zahtevo umaknili. Poročamo pa tudi o tem, da je prvak te stranke volilce pozval, naj nikar ne glasujejo na… »

#Intervju Milan Filo, predsednik holdinga Eco Investment: Prenova Palome še ni končana

Dnevnik 05.06.2024
Milan Filo sodi v krog najbogatejših Slovakov. Je največji lastnik zasebnega investicijskega holdinga Eco Investment s sedežem v Pragi. Holding je aktiven v živilski, nepremičninski, lesnopredelovalni in telekomunikacijski panogi. Preko skupine SHP… »

Knjižnice številnim obiskovalcem nedostopne, 3.

Dnevnik 05.06.2024
Kot zagovornica pomembnosti javnih krajevnih knjižnic pri uresničevanju posameznikove pravice do informiranja, izobraževanja in kulture (Apologija za krajevno knjižnico, Knjižnica, št. 57, 2013, str. 15–47) sem se razveselila javnega upravičenega… »

Avtobusni prevoz na kamniški železniški progi

Dnevnik 05.06.2024
Zaradi gradnje železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto devetnajst od skupno 48 vlakov na kamniški progi od sredine lanskega decembra ne vozi z glavne železniške postaje v prestolnici, temveč ima začetno oziroma končno postajo pri Unionu. Od 11… »

Pomoč pri prostovoljnem končanju življenja: Neznosno trpeči so pravico zahtevali sami

Dnevnik 05.06.2024
Poti, po katerih bi lahko uzakonili pravico neznosno trpečih do samomora s pomočjo in evtanazije, so zaradi predloga Srebrne niti začrtane bolj nazorno kot v preteklosti. Podrobnejši načrti oblasti so – ob načelni podpori urejanju te možnosti, o… »

Brigita Skela Savič soavtorica zakonskega predloga in profesorica: Razmišljajmo o svoji minljivosti

Dnevnik 05.06.2024
Nasprotniki uzakonjanja možnosti pomoči pri končanju življenja pogosto izpostavljajo, da bi bilo treba v Sloveniji bolje urediti paliativno oskrbo. V državah, kjer omenjena možnost že obstaja, se je paliativna oskrba izboljšala. V Belgiji se je… »

Knjiga, kdo bo tebe ljubil?

Dnevnik 05.06.2024
Ni skandinavskega filma, ki se dogaja na podeželju, da ne bi v nekem trenutku videli majhne lokalne knjižnice, v kateri je tudi kotiček za branje in ročka kave, ki jo večinoma vodi starejša gospa ali gospod. Ta bi lahko sumljivemu tujcu, ki… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem