Arhiv novic 05.06.2024

Združevanje vrtcev: Brez dogovora o megavrtcu

Dnevnik 05.06.2024
Ljubljanska občina je konec februarja odstopila od namere o združevanju vseh ljubljanskih vrtcev v enotni zavod. Takrat so v skupni izjavi s sindikati napovedali prenovo in uskladitev predloga združitve vrtcev. Skupnega jezika s sindikati še niso… »

Višji sodniki 82-letniku niso znižali kazni

Dnevnik 05.06.2024
Ljubljansko višje sodišče je potrdilo sodbo, s katero je bil Franc Šterban decembra lani obsojen na 15 let zapora zaradi zahrbtnega umora žene. Vse argumente njegovega zagovornika Petra Prusa Pipuša je zavrnilo. Čeprav je zagovornik višje sodnike… »

Otok, kjer lahko sanjate v ritmu valov

Dnevnik 05.06.2024
Na koncu Zadrskega arhipelaga je otok Ist, ki je v obliki metulja razširil svoja krila proti modremu morju. Ta skriti biser Jadrana je odlična destinacija za pomorščake, zaljubljence v naravo in vse, ki želijo doživeti spokojnost majhne sredozemske… »

Vzljubili pouk na prostem

Dnevnik 05.06.2024
V želji, da bi otroke spodbudili, da bi več prostega čas preživeli v naravi in se od nje tudi učili, je osnovna šola Kašelj v okviru projekta Erasmus+ uredila učilnico v naravi. Učilnico, ki so jo poimenovali Cvetka, so opremili s tablo, na vrtu… »

V Rim tudi moški štafeti

Dnevnik 05.06.2024
Poškodbe nekaterih najboljših slovenskih atletinj so sicer malce znižale pričakovanja reprezentance na evropskem prvenstvu v Italiji, kljub temu pa je vodstvo 23-članske odprave optimistično. Že prvi dan tekmovanja se na olimpijskem stadionu obeta… »

Deveti Slovenski dnevi knjige

Dnevnik 05.06.2024
Med 6. in 9. junijem bodo v Vrtu Lili Novy Društva slovenskih pisateljev potekali deveti Slovenski dnevi knjige. Letošnji program poleg knjižnega sejma prinaša živahne pogovore, literarna branja in interpretacije pesmi, podelitev dveh nagrad na… »

The House of the Rising Sun: Najslavnejša skladba o bordelu

Dnevnik 05.06.2024
House of the Rising Sun ali Hiša vzhajajočega sonca, pesem o vplivu javne hiše na disfunkcionalne družinske razmere, velja za eno tistih skladb iz zakladnice popularne glasbe, ob preigravanju katerih se je ogromno ljudi naučilo prvih kitarskih… »

Knjižnice številnim obiskovalcem nedostopne, 2.

Dnevnik 05.06.2024
V Dnevniku je bil 31. maja objavljen članek novinarke Špele Ferlin z naslovom Knjižnice številnim obiskovalcem nedostopne, v katerem problematizira skrajšani obratovalni čas knjižnic, zaradi katerega naj bi imeli obiskovalci manjših enot Mestne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem