Košarka

Preminil nekdanji makedonski košarkarski selektor

SiolNET 06.11.2023
V Novem Sadu je v 77. letu starosti umrl nekdanji makedonski košarkarski selektor Janko Lukovski, je danes sporočila Košarkarska zveza Severne Makedonije. Lukovski je bil v bogati karieri tudi član strokovnega štaba mlade reprezentance nekdanje… »

Na današnji dan (6. november) …

SiolNET 06.11.2023
…leta 1861 se je v Almontu v Kanadi rodil James Naismith, ki velja za izumitelja košarke. Njegova starša sta iz Škotske emigrirala v Kanado, Naismith pa se je po tem, ko je na montrealski univerzi McGill diplomiral iz športne vzgoje, preselil v ZDA… »

Dončić v bolečinah, a Dallas z ekipno igro do preobrata in zmage

SiolNET 05.11.2023
Na šesti tekmi sezone so Dallas Mavericks še petič zmagali, pa čeprav je Luka Dončić zaradi bolečin stiskal zobe, dal v prvem polčasu le dva koša iz igre in so zaostajali s 50:62. Predvsem zadnja četrtina je bila prikaz prave ekipne košarke (41… »

Preminil eden največjih košarkarskih trenerjev vseh časov

Zurnal24 02.11.2023
V 84. letu starosti je preminil legendarni košarkarski trener Bob Knight. Iz ZDA je prišla tragična novica, da nas je v 84. letu starosti zapustil eden največjih košarkarskih trenerjev vseh časov ter prava legenda NCAA kolidž košarke, Bob Knight… »

Nekdanji slovenski košarkar izbral drugačno pot

SiolNET 29.10.2023
V prvi vrsti oče, nato nekdanji košarkar, športni pedagog in trener, v takšnem vrstnem redu bi lahko po dobri uri kramljanja ob kavi opisali nekdanjega slovenskega košarkarja Primoža Samarja, ki je se je do 40. leta mudil pod obroči, ljubezen do… »

Američan še presegel Dončića, Cuban česa takega še ni videl

SiolNET 28.10.2023
V košarkarski ligi NBA je bilo v noči na nedeljo odigranih sedem tekem. Med drugim je izjemna strelska noč za Zachom LaVinom, ki je z 51 točkami še presegel petkov strelski izkupiček Luke Dončića (49), a je njegov Chicago klonil proti Detroitu… »

Začetek sezone za mlade košarkarje

Gorenjski glas 28.10.2023
Dvorana tržiških olimpijcev v Osnovni šoli Tržič je minuli konec tedna gostila uvodni dogodek Vesele košarke Jaka Blažiča, ki s tem športom seznanja več kot petsto otrok. Tržič – Vesela košarka Jake Blažiča je eden izmed največjih… »

Primer Tonali je le vrh ledene gore

Delo 21.10.2023
Ena od rakavih ran nogometa so tudi športne stave in v to past sta se ujela tudi italijanska nogometnia reprezentanta Sandro Tonali in Nicolo Zaniolo. V nadaljevanju preberite: Številne pasti prežijo na športnike na poti do zvezd. V panogah, kot so… »

Štirikratni prvak lige NBA je košarki pomahal v slovo

Delo 21.10.2023
Andre Iguodala, 39-letni odlični igralec in štirikrat prvak lige NBA, tudi MVP finalne serije leta 2015, se po 19 sezonah poslavlja od igranja košarke. Andre Iguodala se pri 39 letih poslavlja od aktivne kariere. Po 19 letih v ligi je košarkar, ki je… »

Še lani igral za Zvezdo, zdaj se javil iz zaklonišča, boji se za življenje

Zurnal24 08.10.2023
Košarkar, ki je še minulo sezono nastopal za Crveno zvezdo, se je javil iz zaklonišča v Tel Avivu, katerega je napadel Hamas. Košarkar izraelskega Hapoel Tel Aviva John Holland, ki se ga slovenski ljubitelji košarke najverjetneje spominjajo po… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem