Arhiv novic 05.01.2023

TaBar: Najbolj eksperimentalna kuhinja v Ljubljani

Dnevnik 05.01.2023
Potem ko so v prvih nekaj letih iskali usmeritev in koncept, se je ljubljanski TaBar zdaj ustalil kot ena najbolj ekstremno avtorskih restavracij pri nas, kjer kraljujejo neobičajne sestavine, moderne tehnike in zelo likovne jedi. Zanimivo je, da se vse… »

Sodišča za najemnine zapravljajo milijone

Dnevnik 05.01.2023
Eden od argumentov proti gradnji nove sodne stavbe na vogalu Dunajske in Topniške ceste v Ljubljani naj bi bili visoki stroški investicije, ki po projektantski oceni znašajo 135 milijonov evrov. A država samo za najem dodatnih prostorov sodišč v… »

Najboljši v koledarju

Dnevnik 05.01.2023
Na Ljubnem so organizatorji tekem v smučarskih skokih za ženske premagali vreme in postavili rekord v gledanosti, na vrsti sta borba za silvestrsko turnejo s finančno močnejšimi Nemci in Avstrijci ter izgradnja večje skakalnice. Že 17 zapored so na… »

Loto Nataša

Dnevnik 05.01.2023
Bivši predsednik države Borut Pahor se je deset let neumorno trudil za našo pozornost. (Z našo seveda mislimo dobesedno na našo – na pozornost uredništva rubrike N. N., kaj pa drugega!) Seveda jo je premnogokrat tudi dobil. Saj veste, podiral je… »

Slovenskega vodjo kavaškega klana čakali zaman

Dnevnik 05.01.2023
Včeraj je sodnik opravil štiri nove naroke za obtožene v zadevi kavaški klan. Načrtoval je še enega, a se ni izšlo: ker je zbolel njegov odvetnik, je narok za domnevnega vodjo slovenske celice mednarodne hudodelske združbe Klemna Kadivca odpadel… »

Nepreslišano: Marijan Papež, generalni direktor ZPIZ

Dnevnik 05.01.2023
Kar zadeva pokojninske blagajne, je stanje dobro, ker je tudi situacija v gospodarstvu dobra. V letu 2022 beležimo večji priliv prispevkov od načrtovanih. Kako bo v letošnjem letu, pa je težko napovedati, saj se gospodarstvo sooča s posledicami… »

Tedenski izbor knjižnih novosti

Dnevnik 05.01.2023
Predstavljamo izbor knjižnih novosti. Oliver Sacks: Dnevnik iz Oaxace (Cankarjeva založba) Uglednega britanskega nevrologa Oliverja Sacksa, med drugim znanega po poljudnem in empatičnem popisovanju nenavadnih zgodb o ljudeh z nevrološkimi motnjami, so… »

V viharjih zgodovine

Dnevnik 05.01.2023
V Cankarjevem domu bodo jutri premierno uprizorili zgodovinski kabaret Moja vojna harmonika, v katerem bosta pisatelj Aleš Šteger ter glasbenik Jure Tori skozi prepletanje poezije, pripovedovanja in avtorske glasbe ponudila zgodbo o sleherniku v… »

Do zadnje strani: Oprosti za svinjak

Dnevnik 05.01.2023
Če bi prebrali zgolj nekaj delov, iztrganih iz romana Shuggie Bain, bi lahko pomislili, da smo v dickenovskem britanskem 19. stoletju, v času industrijske revolucije in grozljive siromašnosti delavskega razreda. A ne, tukaj vendarle vozijo avtomobili… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem