Arhiv novic 11.01.2023

MINEVA 20 LET OD SMRTI JOŽETA PUČNIKA: Imel je ključno vlogo pri osamosvojitvi

Regional 11.01.2023
Mineva 20 let od smrti politika in sociologa Jožeta Pučnika. Njegovo obletnico bodo v Ljubljani obeležili z več dogodki. Ob 11. uri bo v prostorih SAZU potekalo predavanje literarnega zgodovinarja Janka Kosa, ob 15. uri na Trgu republike pa se bodo… »

SE JE SARA VEBER SKUŠALA BRANITI? Sodna izvedenca za medicino in balistiko soglasna

Regional 11.01.2023
Na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015, so včeraj na celjskem okrožnem sodišču predstavili skupno izvedensko medicinsko in balistično mnenje. Namen priprave takšnega mnenja je bil… »

Horoskop za sredo, 11. januarja

Necenzurirano 11.01.2023
Sonce je v kozorogu, Luna je v devici. OVEN – Danes bo na nebu kar nekaj težjih vplivov, ko se bo v znamenju device dovršil napet aspekt z Marsom. Prividnost ne bo odveč, tako v komunikaciji kot v prometu. BIK – Danes boste pod vplivom Lune, ki bo… »

Hipno diploma – brezplačna štiridnevna spletna delavnica o hipnozi

SiolNET 11.01.2023
Si predstavljate, da bi imeli čarobno paličico, s katero bi lahko spremenili sebe ali pomagali drugim, da dobite vse, kar si želite? Kaj pa če vam povem, da to paličico že imate in da ste jo dobili ob rojstvu? Gre namreč za hipnozo oz. samohipnozo… »

Rusija bo na postajo poslala nov sojuz

Delo 11.01.2023
Najverjetnejši vzrok za poškodbo sojuza je trk meteoroida. Ruska vesoljska agencija je sporočila, da bo 20. februarja na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS) izstrelila kapsulo sojuz MS-23, s katero se bodo na trdna tla prepeljali ruska kozmonavta in… »

Morilec mladega Solkanca po enem letu še ni za zapahi

Svet24 11.01.2023
Mineva natanko leto dni od umora 26-letnega Solkanca, ki se je zgodil na pešpoti pod samostanom Kostanjevica. Enajstega januarja lani je njegovo truplo na Streliški poti zjutraj našla sprehajalka iz Gorice. Od tedaj novogoriški policisti in… »

Zaradi izjav o Zidanu odstopil predsednik francoske nogometne zveze

RTV Slovenija 11.01.2023
Predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet je bil prisiljen odstopiti le nekaj tednov po porazu Francije v finalu svetovnega prvenstva, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Le Graet je bil tarča kritik zaradi neposrečenih in nespoštljivih… »

GLOBE ZARADI KRŠITEV Z DRONI: V lanskem letu za skoraj 15 tisoč evrov

Regional 11.01.2023
Javna agencija za civilno letalstvo RS, policija in občinski redarji so lani vnovič nadzirali spoštovanje zakonodaje s področja brezpilotnih zrakoplovov. Pravnomočno je bilo zaključenih 28 prekrškovnih postopkov, v katerih je bilo izdanih 24… »

Čater znova našel pravo hitrost v slovitem Wengnu

Zurnal24 11.01.2023
Čater deveti na drugem treningu smuka v Wengnu. Švicar Niels Hintermann (2:30,81) je postavil najboljši čas drugega uradnega preizkusa smukaške proge pred sobotnim smukom za svetovni pokal alpskih smučarjev v Wengnu v Švici. Drugi čas treninga je… »

Knjiga princa Harryja že prvi dan podrla rekorde

Primorske 11.01.2023
Avtobiografija princa Harryja Spare (Rezerva), ki je v torek prišla na knjižne police, je že prvi dan postala najbolje prodajana neleposlovna knjiga v zgodovini, je sporočila založba Transworld Penguin Random House. Kot so pojasnili, so v torek… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem