Arhiv novic 19.01.2023

V stanovanjskem bloku v Mariboru zagorelo zaradi malomarnosti

Delo 19.01.2023
Stanovanje je v celoti uničeno, škoda pa je nastala tudi v sosednjih stanovanjih in skupnih prostorih. Znaša približno 100.000 evrov. Mariborski policisti so bili včeraj v večernem času obveščeni, da je zagorelo v stanovanju v stanovanjskem bloku… »

Večina obtoženih v zadevi Balkanski bojevnik priznala krivdo

Delo 19.01.2023
Odločitev je bila pričakovana. Tožilstvo predlaga kazen v višini že prestanih kazni v zaporu. Prvoobtoženi v zadevi Balkanski bojevnik Dragan Tošić je danes na ponovljenem sojenju priznal krivdo, enako je storila večina soobtoženih. Sodnica je… »

Novak Đoković tarča kritik zaradi "nedovoljenega" odhoda na stranišče

Slovenske novice 19.01.2023
Po slovesu Rafaela Nadala prvi favorit za zmago na uvodnem velikem slamu v sezoni je med uvodnim obračunom v Melbournu sredi prvega niza "izginil" na stranišče in povzročil zmedo. Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se mora na odprtem prvenstvu… »

Skočil v vodo, da bi rešil soseda. Narasla reka odnesla oba

24ur 19.01.2023
Balkan so v zadnjih dneh zajele obilne padavine, ki so marsikje povzročile poplave. Najhuje je na jugu in jugozahodu Srbije, kjer še vedno iščejo dve osebi, ki sta se najverjetneje utopili. O poplavah poročajo tudi iz drugih držav. V prestolnici… »

EP sprejel resolucijo o ustanovitvi posebnega sodišča za ruske zločine v Ukrajini

Nova 24TV 19.01.2023
Putin ima na vesti nov zločin: poboj vojnih ujetnikov, borcev ukrajinskega bataljona Azov. (Foto: epa, zajem zaslona) Evropski parlament je danes pozval k ustanovitvi posebnega sodišča za obravnavo in kaznovanje ruskih zločinov v Ukrajini, vključno s… »

KPK ni ugotovila suma nasprotja interesa pri direktorici ZD Ljubljana

Dnevnik 19.01.2023
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je zaključila z obravnavo prijave glede sumov nasprotja interesov zoper direktorico javnega zavoda Zdravstveni dom Ljubljana Antonijo Poplas Susič. Komisija ni potrdila kršitev določb Zakona o integriteti in… »

Slovenka zaspala na vlaku, ko se je zbudila, pa šok

Slovenske novice 19.01.2023
Zgodilo se je pozno zvečer. Jeseniški policisti so v sredo nekaj pred 22. uro obravnavali tatvino torbice, poroča kranjska policijska uprava. Neznani storilec je potnici odtujil torbico, medtem ko je ženska med vožnjo na vlaku za kratek čas zaspala… »

Predsednica Evropskega parlamenta končno prijavila preko 140 prejetih daril

Delo 19.01.2023
Roberta Metsola je bila zaradi zamude pri prijavljanju lani prejetih daril tarča kritik. Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola je končno razkrila številna darila, ki jih je prejela v preteklem letu, a jih pred tem še ni prijavila. V luči… »

Večji pes ugriznil manjšega, nato še njegovo lastnico

Primorske 19.01.2023
V Srgaših je včeraj dopoldne 75-letno žensko ugriznil pes. Policisti so ugotovili, da je imela oškodovanka na povodcu manjšega psa, do njiju je pritekel večji pes, ki je manjšega najprej ugriznil za vrat, zatem pa še oškodovanko v roko, ker ju je… »

Finance na vidiku

Delo 19.01.2023
Ni jih malo, ki v teh dneh, ko se je sprožil plačni stampedo, sledile pa so zahteve upokojencev, razmere ocenjujejo kot kaotične. »Zelo dobro se zavedam odgovornosti, ki sem jih prevzel z nastopom funkcije finančnega ministra,« zatrjuje Klemen… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem