Arhiv novic 31.01.2023

Ali je povečanje vpisnih mest študija psihologije odrejeno na pobudo predsednika vlade?

Savinjsko Šalaške 31.01.2023
Poslanec Andrej Hoivik je na ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igorja Papič naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s soglasjem k predlogu razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto… »

Iz motela pijana klicala 112, alkohol jima je izbrisal spomin

Necenzurirano 31.01.2023
Moškega in žensko iz Kranja čaka kazenska ovadba. Operater na interventni številki 112 je bil obveščen o hujši poškodbi, a je bil klic predčasno prekinjen. Klicatelja so izsledili v Sežani, in sicer je klic prišel iz enega od tamkajšnjih… »

Vinjen razgrajal po lokalu in razmetaval inventar

Necenzurirano 31.01.2023
Tudi po prihodu policistov se ni pomiril. Končal je v priporu. Včeraj popoldne so se brežiški policisti zglasili v gostinskem lokalu v Cerkljah ob Krki, kjer je vinjeni moški grozil osebju, razmetaval inventar in motil javni red in mir. Kršitelj se… »

Han: Športu in športnikom je treba vrniti, kar državi dajejo že vrsto let

Zurnal24 31.01.2023
S tem tednom se je začela reorganizacija Vlade RS, s katero področje športa prehaja pod isto streho z gospodarstvom in turizmom. Ključni deležniki s teh treh področij so na novinarski konferenci predstavili glavne aktivnosti, ki jih lahko na… »

Mesto generalne sekretarke Gibanja Svoboda prevzema Vesna Vuković

Delo 31.01.2023
Stranka, ki je dosegla rekordni rezultat na zadnjih parlamentarnih volitvah, dobiva novo generalno sekretarko. Tamara Kozlovič po naših neuradnih informacijah ne bo več generalna sekretarka stranke Gibanja Svoboda. Funkcijo naj bi prevzela Vesna… »

FOTO: Evakuacija na sodišču, nevarnega predmeta pa niso našli

Necenzurirano 31.01.2023
Obravnave so bile začasno prekinjene, stavbo so izpraznili. Izkazalo se je, da je šlo za lažni alarm oziroma za nekoga, ki je klicem o bombi želel prekiniti sodne obravnave. Po prejeti prijavi, da je v stavbi Okrožnega sodišča v Tavčarjevi ulici v… »

Dve hudi nesreči na slovenskih smučiščih, enega odpeljal helikopter

Slovenske novice 31.01.2023
Eden od poškodovancev je mladoletnik. V ponedeljek so celjski policisti obravnavali dve nesreči na smučiščih. Na Rogli se je huje poškodoval mladoletni smučar, ki je padel na progi. Na Kopah pa se je zelo hudo poškodoval 47-letni smučar, ki je za… »

Množični protesti v Franciji: delo so prekinili zaposleni v javnem prometu, zdravstvu in šolstvu

SiolNET 31.01.2023
V številnih francoskih mestih danes spet potekajo protesti proti načrtovani pokojninski reformi in stavke. Delo so med drugim prekinili zaposleni v javnem prometu, zdravstvu in šolstvu. Oblasti po neuradnih informacijah pričakujejo skupno 1,2 milijona… »

Kijev glede Krima odgovarja Milanoviću: To je nesprejemljivo

SiolNET 31.01.2023
Kijev je danes kot nesprejemljive označil besede hrvaškega predsednika Zorana Milanovića, da je povsem jasno, da Krim nikoli več ne bo Ukrajina. Na njegovo ponedeljkovo izjavo, v kateri je dodal še, da je bilo Kosovo ugrabljeno, se vrstijo odzivi… »

Papeža Frančiška ob prihodu v DR Kongo pričakala množica #video

SiolNET 31.01.2023
Papež Frančišek je danes prispel v Demokratično republiko Kongo, kjer ga je v Kinšasi pričakala množica ljudi. "Na to potovanje sem čakal eno leto," je povedal novinarjem med poletom v Afriko, kjer bo poleg DR Kongo obiskal še Južni Sudan… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem