Arhiv novic 31.01.2023

Epidemija nevarne bakterije na Hrvaškem, umrle štiri osebe

Zurnal24 31.01.2023
Streptokokne okužbe so lahko zelo hude, če preidejo zunaj običajnih lokalizacij okužbe. S sosednje Hrvaške v zadnjem tednu poročajo o porastu invazivnih streptokoknih bolezni, kamor sodita sepsa in meningitis. Po podatkih Hrvaškega zavoda za javno… »

Od katre se bo ločil, da bi pomagal otrokom, ki se borijo z rakom

Primorske 31.01.2023
Bivši predsednik republike Borut Pahor bo za dobrodelen namen prodal svoj starodoben avtomobil Renault 4, letnik 1991, tako imenovano katro. Ponudbe bodo zbirali med 1. in 15. februarjem, ko obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Kupnino… »

Arsenal presenetil in pripeljal zvezdnika Chelseaja

SiolNET 31.01.2023
Za enega najbolj odmevnih torkovih prestopov je zagotovo poskrbel Jorginho. Brazilec z italijanskim potnim listom, ki že več let spada med najboljše zvezne igralce na svetu, v zadnjih letih pa je postal evropski prvak tako z Azzurri kot tudi s… »

Ko veter ponovno oživi sneg na tleh, ki se začne premikati

RTV Slovenija 31.01.2023
Kadar sneži in veter raznaša ta sneg, govorimo o snežnem metežu. Pojav, imenovan vejavica ali živi sneg, pa se dogaja brez istočasnega sneženja. Tako je bilo danes na Kredarici in pred dnevi na Gorenjskem, ko je že zapadli sneg raznašal… »

Bruselj v novem non-paperju opozarja kosovske in srbske oblasti pred posledicami zavrnitve sporazuma

Nova 24TV 31.01.2023
Grafit "Kosovo je srbsko" (Foto: epa) Albanski in kosovski mediji so v ponedeljek poročali o novem non-paperju, v katerem “neimenovani zahodni diplomat, ki je globoko vpet” v proces normalizacije odnosov med Kosovom in Srbijo, izpostavlja negativne… »

Zaradi pomanjkanja dokazov brez ukrepov proti Zverevu

Delo 31.01.2023
Nekdanji drugi najboljši teniški igralec sveta Alexander Zverev ne bo prejel nobene disciplinske sankcije združenja ATP. Neodvisna preiskava ATP ni našla zadostnih dokazov za utemeljitev obtožb o družinskem nasilju, pri čemer naj bi Nemec Alexander… »

Pivovarna Laško Union kupila Davidov hram

Delo 31.01.2023
Davidov hram bo še naprej deloval kot samostojno podjetje. »Pivovarna Laško Union (PLU) je v ponedeljek, 30. januarja, postala lastnik večinskega deleža v Davidovem hramu. S tem korakom družbi vstopata v strateško partnerstvo, ki bo PLU omogočilo… »

Cene pogonskih goriv ponovno višje

Gorenjski utrip 31.01.2023
Maloprodajne cene pogonskih goriv so se ob polnoči že tretjič zapored ponovno dvignile. Liter najbolj prodajanega 95-oktanskega bencina se je po napovedih podražil za dobrih šest centov in je od polnoči naprej 1,355 evra. Dizel pa se je ob polnoči… »

V veljavo stopa novela družinskega zakonika

Delo 31.01.2023
Vlada je z novelo družinskega zakonika sledila prelomni odločitvi ustavnega sodišča, ki je izenačilo pravice istospolnih in raznospolnih parov. Vsi istospolni pari, ki so do poletja lani sklenili partnersko zvezo, imajo zdaj pol leta časa, da pred… »

Amir Feratović do konca sezone pri Benfici

Delo 31.01.2023
Slovenski nogometaš Amir Feratović je novi član Benfice, je klub sporočil na družbenih omrežjih. Dvajsetletnega osrednjega branilca Amirja Feratovića je sicer portugalski drugoligaš Estrela Amadora posodil lizbonskemu velikanu. Tam bo Feratović… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem