Arhiv novic 31.01.2023

Pozor, časa za oddajo vloge za pomoč zaradi visokih cen elektrike in plina le še nekaj ur

Slovenske novice 31.01.2023
Vlada sporočila nujno vest. Upravičenci, ki so oddali vlogo za dodelitev pomoči po zakonu za pomoč gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina, lahko še danes do 12. ure oddajo dejanske podatke za izračun… »

SŽ Olimpija že dva meseca brez domače zmage

RTV Slovenija 31.01.2023
V Tivoliju nič novega. Hokejisti SŽ-ja Olimpije, ki so pred domačimi gledalci v Ligi IceHL nazadnje zmagali 2. decembra, so v 42. krogu doživeli nov poraz. Linz je na krilih izjemnega prvega napada zanesljivo osvojil tri točke (2:5). Ljubljančani so… »

Umor žene je priznal, vendar se s sodbo ne strinja

Delo 31.01.2023
Zagovornik je poudaril, da 15-letna zaporna kazen za 80-letnega obsojenca pomeni dosmrtni zapor. V nadaljevanju preberite: Na ljubljanskem višjem sodišču je včeraj odvetnik Peter Prus Pipuš, zagovornik 80-letnega Franca Šterbana, tri ljubljanske… »

ECB zaznala največji padec povpraševanja po posojilih

SiolNET 31.01.2023
Gospodinjstva in podjetja se spoprijemajo z višjimi stroški posojil, tudi gospodarski obeti so slabši, kot so bili. Posledično je manj zanimanja za posojila, je danes objavila Evropska centralna banka (ECB). Po njenih podatkih se je v zadnjem… »

»Mladostniki so zelo in bolj kot odrasli dovzetni za razvoj zasvojenosti z nikotinom«

Mladina 31.01.2023
NIJZ in ministrstvo za zdravje za opuščanje kajenja priporočata preizkušene in varne vrste pomoči. Številni težko prenehajo kaditi, še posebej, če poskušajo nehati brez pomoči, ob današnjem svetovnem dnevu brez cigarete opozarjata Nacionalni… »

ZDA bodo maja odpravile vse izredne ukrepe zaradi pandemije covida-19

Delo 31.01.2023
Izredne razmere zaradi pandemije covida-19 se bodo v ZDA končale 11. maja, je ameriški predsednik Joe Biden v ponedeljek sporočil kongresu. Vse s pandemijo povezane ukrepe bodo odpravili tri leta po tem, ko je novi koronavirus zajel ves svet… »

»Kot Wednesday Addams je vtkana v tapiserijo popkulture in v naša srca«

Mladina 31.01.2023
Umrla je ameriška igralka Lisa Loring, prva Wednesday Addams. Umrla je ameriška igralka Lisa Loring, ki je v izvirni televizijski seriji Addamsovi v 60. letih minulega stoletja odigrala otroški lik Wednesday Addams. Stara je bila 64 let. Po poročanju… »

Zaradi tega posnetka par obsojen na deset let zapora

Zurnal24 31.01.2023
Do obsodbe plesnega para prihaja v času, ko državo pretresajo množični protivladni protesti. Mlad par je bil v Iranu obsojen na deset let zapora, potem ko je po spletu zaokrožil videoposnetek njunega plesa pred stolpom Azadi, eno glavnih znamenitosti… »

Sodišče: Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi Tribušonu je zakonita

Delo 31.01.2023
Profesorja na AGRFT Matjaža Tribušona je igralka Mia Skrbinac obtožila spolnega nadlegovanja. Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je zavrnilo zahtevek igralca in nekdanjega profesorja na AGRFT Matjaža Tribušona in ugotovilo, da je izredna… »

Število mrtvih v Pešavarju naraslo na 100. Napad je bil najverjetneje uperjen proti policiji.

RTV Slovenija 31.01.2023
Število smrtnih žrtev ponedeljkovega bombnega napada na mošejo v pakistanskem mestu Pešavar, ki je bil najverjetneje uperjen proti policiji, je naraslo na 100. Po najnovejših podatkih je bilo ranjenih 221 ljudi, najmanj 10 jih je v kritičnem stanju… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem