Arhiv novic 31.01.2023

Rekorden obisk na uvodnem grand slamu sezone

Delo 31.01.2023
Odprto prvenstvo Avstralije, prvi teniški grand slam sezone, je zabeležil tudi rekorden obisk. Kot so sporočili organizatorji, je turnir na peti celini v treh tednih obiskalo več kot 900.000 gledalcev. Kljub odsotnosti nekaterih znanih igralcev in… »

Dobil potrditev, da je to, v kar verjame in čuti, še vedno možno

Delo 31.01.2023
Tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v biatlonu v nemškem Oberhofu bo prvo slovensko ime Jakov Fak. Dodatno samozavest je 35-letni slovenski reprezentant Jakov Fak dobil 11. januarja na tekmi v Ruhpoldingu, kjer je s tretjim mestom na 20-kilometrski… »

Garnbret na dobrodelnem teku: Ne tečem ravno veliko, a ko tečem, tečem z razlogom

RTV Slovenija 31.01.2023
7. maja bodo po svetu že desetič tekli za tiste, ki ne morejo, vnovič tudi na ljubljanskem teku Wings For Life. Letošnje izvedbe se bo udeležila tudi olimpijska šampionka Janja Garnbret. Kot so sporočili organizatorji, se bodo tekači na startni… »

V zvezi s smrtjo Tyra Nicholsa suspendirali dva policiste in odpustili tri reševalce

Dnevnik 31.01.2023
Policija v Memphisu je v povezavi s smrtjo 29-letnega Tyra Nicholsa v ponedeljek suspendirala še dva policista. Trije reševalci, ki Nicholsu 7. januarja, ko so ga zaradi domnevnega prometnega prekrška surovo pretepli policisti, niso nudili ustrezne… »

Močno spremenjeni zakon z izzivi za trgovce

Delo 31.01.2023
Zakon uvajaja nova pravila za označevanje cen pri znižanjih, prodajalec ima regresno pravico do predhodnega podjetja v dobavni verigi. V praksi je zaživel lani jeseni sprejeti novi zakon o varstvu potrošnikov, ki prinaša pomembne spremembe tako za… »

Love Istria, nova spletna stran štirih istrskih destinacij

Primorske 31.01.2023
Istrske destinacije imajo novi skupni dom na spletu. Gre za prvo skupno spletno stran vseh štirih destinacij. S tem krepijo že dosedanje uspešno povezovanje in skupno promocijo blagovne znamke Love Istria. Letos pripravljajo novo digitalno promocijsko… »

Misija Liverpool

Gorenjski glas 31.01.2023
V soboto zvečer premiera evrovizijske skladbe zasedbe Joker Out z naslovom Carpe Diem. Televizija Slovenija bo v soboto, 4. februarja, ob 20. uri na prvem programu v oddaji Misija Liverpool premierno predstavila skladbo Carpe Diem, s katero nas bodo… »

Obletnica rojstva kulturnika, ki je k nam pripeljal Piko Nogavičko

Celje.info 31.01.2023
Na današnji dan se je leta 1941 se je v Kozjem rodil Marjan Marinšek, kulturnik, pravnik, zbiratelj, citrar in pisatelj. Umrl je 14. novembra 2011 v Velenju. Gimnazijo je obiskoval v Celju. Pravno fakulteto je končal v Ljubljani. Prva zaposlitev… »

Zaradi želje po ohranitvi materinega jezika ustreljeni kot talci

Mladina 31.01.2023
V obdobju med drugo svetovno vojno so bile ljudem kršene pravice do uporabe materinega jezika in do samoodločbe kateri vojski ali politični organizaciji se bodo priključili. V Muzeju narodne osvoboditve Maribor bodo danes odprli razstavo Ste me hoteli… »

Opozicija bo zahtevala odpoklic Plenkovića po razkritju spornih SMS-sporočil njegovih sodelavcev

Primorske 31.01.2023
Opozicija v hrvaškem saboru bo prvič zahtevala odpoklic hrvaškega premierja Andreja Plenkovića. K temu so jo spodbudili prepisi telefonskih sporočil oseb iz najbližjega Plenkovićevega kroga, ki kažejo na pogojevanje pri zaposlovanju ter izvedbi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem