Arhiv novic 13.03.2023

Maškarada na Trgu republike

Dnevnik 13.03.2023
Četudi je čas pusta že mimo, moramo zaploskati protagonistu maškarade na Trgu republike 3. 3. 2023. Zakaj? Zato, ker mu je uspel veliki met. Na ploščadi nasproti hrama demokracije je združil najbolj originalne maske. Tako edinstvenih in enkratnih… »

Nova policijska zakonodaja: Upravičeni dvomi in sumničavost

Dnevnik 13.03.2023
Pri pripravi novele zakona o organiziranosti in delu v policiji sta dve okoliščini vredni dodatne pozornosti. Prva je skrivnostnost notranjega ministrstva, kjer pravijo, da so osnutek predloga novele že pripravili, vendar pa predlaganih rešitev za… »

Krumperk: Grajsko posestvo želi nazaj von Tannenberg

Dnevnik 13.03.2023
Posestvo Krumperk je eden od stotih denacionalizacijskih orehov, ki jih upravnim in sodnim organom v enaintridesetih letih še ni uspelo streti. Za dodatni zaplet je poskrbela v Nemčiji živeča gospa, ki trdi, da je upravičena do posesti… »

Plastika Skaza: Odpadna plastika v električni opremi

Dnevnik 13.03.2023
Velenjska gazela Plastika Skaza vodi v evropskem raziskovalnem projektu INCREASE, ki je financiran iz programa Obzorje Evropa, raziskovalno študijo na področju razvoja naprednih reciklatov za aplikacije v električnih pametnih števcih in polnilnicah za… »

Stare nove ideje o Air Slovenija

Dnevnik 13.03.2023
Projekcija poslovanja nacionalnega letalskega prevoznika, ki jo je pred dvema letoma naročila vlada Janeza Janše, razkriva predvsem dvoje: kako nedomiselno so se vlade v minulih letih lotile snovanja delovanja novega nacionalnega letalskega prevoznika… »

Pripravljanje terena za mediacijo s Petrolom

Dnevnik 13.03.2023
V morebitni mediaciji se bo odločalo o tem, ali je bila razlika med nabavnimi in prodajnimi cenami naftnih derivatov res tolikšna, kot jo je izračunal Petrol, oziroma kaj vse terjani znesek odškodnine vključuje. Po naših informacijah na gospodarskem… »

Spoštovanje

Dnevnik 13.03.2023
Seveda pri malce daljših napovedih ni izključeno, da se hitro lahko kaj spremeni, a če v tem trenutku pogledamo vremensko napoved za prihodnjih 14 dni, kaže, da nas v Ljubljani in v drugih krajih na podobni nadmorski višini čakajo dnevne… »

Kobi: Učenje branja z umetno inteligenco

Dnevnik 13.03.2023
Po vsem svetu zaznavajo negativne trende na področju bralne pismenosti. Otroci, še posebno tisti z disleksijo, se soočajo z edinstvenimi izzivi pri obvladovanju bralnih veščin. Ekipa startupa Hopalai, ki v Primorskem tehnološkem parku z aplikacijo… »

Smrt policista: Preiskava tragedije v Krškem zaključena

Dnevnik 13.03.2023
Posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva je zaključil preiskavo dogodka, v katerem je pod strelom kolega v prostorih policijske postaje Krško življenje izgubil 25-letni policist. Odločitev tožilcev glede morebitne obtožnice in vrste… »

Kitajski električni avtomobili osvajajo svet: Ko je nemogoče postalo mogoče

Dnevnik 13.03.2023
Na Kitajskem izdelujejo električne avtomobile, ki stanejo vsega 10 evrskih tisočakov. Na trgu se proizvede in proda največ električnih vozil na svetu. Do leta 2022 je vlada za subvencije in davčne olajšave namenila 29 milijard dolarjev. Da se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem