Arhiv novic 17.03.2023

Dokumenti potrjujejo sume zlorabe položaja pri sanaciji bank

Delo 17.03.2023
Banka Slovenije je prekrila del gradiva o sanaciji bank, NPU pripravlja prenovljeno kazensko ovadbo. V nadaljevanju preberite: Potem ko bančni razlaščenci po nedavni razveljavitvi zakona o sodnem varstvu čakajo na možnost odškodninskih tožb, se… »

Bankirkam ni uspelo, Madžarke premočne

SiolNET 17.03.2023
Odbojkarice Nova KBM Branik so se po osvojenem sobotnem pokalu Slovenije, za katerega so premagale Calcit Volley, danes borile za novo lovoriko. V finalu srednjeevropske lige v Kamniku so se spopadle z madžarsko zasedbo Switelsky Bekescsaba in izgubile z… »

Zvezdnika serije The Wire našli mrtvega

Necenzurirano 17.03.2023
V 61. letu starosti je umrl igralec Lance Reddick, ki je zaslovel v kultni televizijski nanizanki Skrivna naveza (The Wire). Truplo Lancea Reddicka so danes zjutraj našli v njegovem domu v losangeleški soseski Studio City. Vzrok smrti uradno še ni… »

Nogometni bogovi sporočajo Guardioli: Pot na vrh bo odisejada

Delo 17.03.2023
Žreb četrtfinala lige prvakov je bil neusmiljen do favoritov, Italijanom odprta vrata do prvega finala po letu 2016. Zanimivo tudi v evropski ligi. V nadaljevanju preberite: Odprt žreb brez nosilcev, nacionalnih ali drugih omejitev, je najbolj pošten… »

V spopadih s policijo v Parizu aretirali več kot 200 ljudi #foto #video

SiolNET 17.03.2023
V več mestih po Franciji so se po včerajšnji nepričakovani odločitvi vlade, da z uporabo ustavnega instrumenta sama sprejme pokojninsko reformo, ki med drugim predvideva zvišanje upokojitvene starosti z 62 na 64 let, zbrali jezni in izigrani… »

Bratušek in Han obiskala Luko Koper in se pozanimala o razvojnih priložnostih

RTV Slovenija 17.03.2023
V Luki Koper sta se ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han srečala s predsednikom uprave Boštjanom Napastom in se seznanila z lanskimi rezultati in aktualnimi izzivi. "Za slovensko… »

SLOVENIJA NAD POVPREČJEM EVRSKEGA OBMOČJA, A POD POVPREČJEM EU: ECB skrbi predvsem rast osnovne inflacije

Regional 17.03.2023
Evropski statistični urad Eurostat je v drugi oceni potrdil februarsko 8,5-odstotno letno inflacijo v evrskem območju. Inflacija v celotni EU je medtem dosegla 9,9 odstotka. Slovenija je bila z 9,4-odstotno inflacijo nekoliko nad evrskim povprečjem in… »

Krška nuklearka bo izrabljeno jedrsko gorivo prenesla v novo suho skladišče

RTV Slovenija 17.03.2023
V NEK-u bodo iz bazena za mokro skladiščenje v novozgrajeno skladišče, ki so ga zgradili v okviru zadnje desetletne varnostne nadgradnje, prihodnji teden začeli premeščati prvih 300 ton izrabljenega jedrskega goriva. Osemletni projekt bo NEK stal… »

J.Lo prihaja v Srbijo, najel jo je premožni poslovnež

SiolNET 17.03.2023
Za dvourni nastop naj bi odštel kar 200 tisoč evrov. Premožni srbski poslovnež je za nastop na svoji zabavi konec maja najel ameriško popzvezdnico Jennifer Lopez, poroča srbski tabloid Kurir, ki imena tega poslovneža sicer ne razkriva, a trdi, da… »

Spolno nadlegovanje: Odzval se je urednik s TV Slovenija, ki so ga ovadili

Zurnal24 17.03.2023
Urednik, zoper katerega je bila podana kazenska ovadba, pravi, da z ovadbo ni seznanjen. Na ljubljansko okrožno tožilstvo je bila podana kazenska ovadba zoper urednika osrednjih informativnih oddaj na TVS Jako Elikana. Decembra lani je namreč ena od… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem