Arhiv novic 17.03.2023

Kult hepi hepi: obtožbe proti vodji zastarale tudi zaradi napake tožilstva

24ur 17.03.2023
Gre za enega najodmevnejših primerov goljufije in pranja denarja pri nas, ki so ga podprla številna pričanja. Zloglasna sekta hepi hepi naj bi v zameno za osebnostno rast od svojih članov pobirala ogromne vsote denarja. In kakšen je rezultat preiskav… »

Zima se poslavlja, čez dan bo vse topleje

SiolNET 17.03.2023
Danes bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, zapihal bo južni do jugozahodni veter. Jutri bo pretežno jasno, ponekod bo pihal jugozahodnik. Jutranje temperature ob koncu tedna bodo še okoli ledišča, čez dan bo vse topleje. Danes bo pretežno… »

Odbojkarji po vozovnico za Pariz na Japonsko, odbojkarice na Poljsko

RTV Slovenija 17.03.2023
Odbojkarji Slovenije bodo pot na olimpijske igre 2024 iskali na turnirju z Japonsko, ZDA, Srbijo, Turčijo, Tunizijo, Egiptom in Finsko, odbojkaricam pa je žreb namenil Poljsko, Italijo, ZDA, Nemčijo, Tajsko, Kolumbijo in Korejo, je določil žreb v… »

NIJZ: Spanje je ključni pokazatelj splošnega zdravja in dobrega počutja

RTV Slovenija 17.03.2023
Svetovni dan spanja poteka pod sloganom Spanje je ključno za zdravje. Spanje je namreč poleg zdrave prehrane in telesne dejavnosti steber človekovega zdravja, neurejeno spanje pa lahko predstavlja tveganje. Svetovni dan spanja poteka pod okriljem… »

Denver zmagal v Detroitu, Dončić bo še počival

Dnevnik 17.03.2023
Košarkarji Denver Nuggets so v severnoameriški ligi NBA v Detroitu premagali Pistons s 119:100. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je igral le minuto za zmagovalce in v tem času v statistiko vpisal skok. Igralci Milwaukee Bucks so doma izgubili… »

Poslanci brez zbližanja stališč glede prepovedi avtomobilov na notranje izgorevanje

Dnevnik 17.03.2023
Odbora DZ za infrastrukturo in za gospodarstvo sta danes na zahtevo poslanske skupine SDS razpravljala o prepovedi prodaje novih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil z motorjem na notranje izgorevanje po 2035. V SDS so prepričani, da gre za… »

Umrla ena najvidnejših evropskih književnic Dubravka Ugrešić

Delo 17.03.2023
Dela na Hrvaškem rojene literarne zgodovinarke in književnice so prevedena v skoraj vse evropske jezike. V 74. letu je umrla Dubravka Ugrešić, na Hrvaškem rojena literarna zgodovinarka in književnica, ki se je uveljavila kot ena najvidnejših… »

Petrol z dobičkom, skupina v rdečih številkah

Dnevnik 17.03.2023
Ob rekordnih, skoraj dvakrat višjih prihodkih od prodaje je skupina Petrol preteklo leto končala v rdečih številkah. Zaradi spremenjenih okoliščin se je vrednost načrtovanih investicij izrazito znižala. Svoje poslovanje skupina Petrol v pretežni… »

V Strunjanu spomin na prve žrtve fašizma še živi

Primorske 17.03.2023
Na tradicionalni slovesnosti v Strunjanu so se danes poklonili spominu na tragični dogodek, ko so strunjanski otroci leta 1921 postali prve nedolžne žrtve fašizma. STRUNJAN > Zbrane nagovorili župan Občine Piran Andrej Korenika, predsednica krajevne… »

Kralji ujeli jubilejno zmago, Kopitar znova v polno #video

SiolNET 17.03.2023
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma s 4:1 premagali Columbus Blue Jackets. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v 17 minutah in 45 minutah na ledu zadel gol. Povišal je vodstvo na 2:0 v osmi minuti druge tretjine, v kateri so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem