Arhiv novic 24.05.2023

Paralizirani moški lahko po vstavitvi možganskih vsadkov ponovno hodi #video

SiolNET 24.05.2023
Paralizirani moški, ki je bil pred 12 leti ohromljen v kolesarski nesreči, je s pomočjo elektronskih možganskih vsadkov ponovno pridobil sposobnost hoje, so danes sporočili raziskovalci. Možganski vsadki namreč prek drugega vsadka na njegovi… »

Bruselj: Slovenija ima previsoke davke!

Nova 24TV 24.05.2023
Foto: STA Komisija je predstavila letni spomladanski paket evropskega semestra, ki vključuje sporočilo, poročila o državah in priporočila za posamezne države za vseh 27 držav članic, poglobljene preglede za 17 držav članic in predlog Komisije o… »

KPK: Markočič prednost dajal dotedanjim zakupnikom

Primorske 24.05.2023
Po pravnomočnih ugotovitvah Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je nekdanji izolski župan Danilo Markočič pri oddaji 19 občinskih zemljišč pod Belvederjem oktobra leta 2021 kršil integriteto, ker je dvakrat ravnal v nasprotju s… »

Kordiš: Levica je odjadrala proti sredini, premisliti mora o nadaljnji poti

RTV Slovenija 24.05.2023
Del članstva Levice na čelu s poslancem Miho Kordišem poziva k repozicioniranju stranke na levo. Vodja poslancev Matej T. Vatovec meni, da jih čaka pogovor o nadaljnji poti. Levico sicer prihodnji teden čaka volilni kongres. "Smo priča naslednjemu… »

Policisti posredovali s paralizatorjem, 95-letnica umrla

Zurnal24 24.05.2023
V Avstraliji je danes umrla 95-letna upokojenka Clare Nowland, ki jo je pred tednom dni policist med posredovanjem v domu za starejše zadel z električnim paralizatorjem, je sporočila policija avstralske zvezne države Novi Južni Wales. Primer je v… »

Zaposleni na Upravni enoti Ljubljana z enourno opozorilno stavko zahtevajo dvig plač #video

SiolNET 24.05.2023
Zaposleni na Upravni enoti Ljubljana so danes med 10. in 11. uro s prekinitvijo dela izvedli opozorilno stavko. Zahtevajo dvig plač za sedem plačnih razredov, izenačitev nazivov na upravni enoti z nazivi na ministrstvih in dodatek za blagajniško… »

Popoldne nas čakajo neurja in nalivi

Zurnal24 24.05.2023
Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Po včerajšnjih neurjih, ki so predvsem na vzhodu Slovenije povzročila precej škode, lahko danes pričakujemo podobne vremenske razmere. Težišče naj bi bilo tokrat drugje. Po besedah… »

Jure Janković se je poročil z nekdanjo zaročenko brata Damijana

SiolNET 24.05.2023
Mlajši sin ljubljanskega župana se je pretekli konec tedna poročil, poroča revija Lady. Jure Janković, mlajši sin Zorana Jankovića, se je pretekli konec tedna poročil z Maxime Pikula, so zapisali v reviji Lady, v kateri so objavili tudi nekaj… »

Trumpu bodo v New Yorku sodili 25. marca 2024

Primorske 24.05.2023
Sodni proces proti bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu zaradi plačila za molk o spolnem odnosu s pornografsko zvezdnico Stormy Daniels se bo začelo 25. marca prihodnje leto, je v torek odločil sodnik na Manhattnu Juan Manuel Merchan. Sodnik je… »

Katoliška cerkev / Odkrili zlorabe skoraj 2000 otrok

Mladina 24.05.2023
Državno tožilstvo Illinoisa je v preiskavi odkrilo, da je več kot 450 katoliških duhovnikov v tej ameriški zvezni državi od leta 1950 spolno zlorabilo skoraj 2000 otrok, kar je veliko več, kot je Cerkev doslej uradno priznala. Državno tožilstvo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem