Arhiv novic 24.05.2023

»Sodobno suženjstvo prežema vsak vidik naše družbe«

Mladina 24.05.2023
Število žrtev sodobnega suženjstva je po podatkih Globalnega indeksa suženjstva, ki ga pripravlja organizacija za človekove pravice Walk Free, v zadnjih letih močno naraslo. Število žrtev sodobnega suženjstva je po podatkih Globalnega indeksa… »

Novo o spolnih zlorabah na Hrvaškem

Zurnal24 24.05.2023
Omenili možnost podobnih zlorab v zadrski in splitsko-makarski nadškofiji. Poročilo reške nadškofije o preiskavi obtožb glede spolnih zlorab mladoletnikov je na Hrvaškem sprožilo plaz odzivov, pa tudi ugibanja, koliko podobnih primerov je bilo v… »

DZ skozi rebalans, na mizi še preostali proračunski dokumenti

SiolNET 24.05.2023
DZ je po štirih urah končal razpravo o predlogu rebalansa letošnjega državnega proračuna, s katerim se primanjkljaj zmanjšuje za 376 milijonov evrov na še vedno visokih skoraj tri milijarde evrov. Poslanci nadaljujejo sejo z obravnavo predloga… »

Vegas že v uvodnih minutah napolnil mrežo Dallasa

RTV Slovenija 24.05.2023
Hokejisti Vegasa so le za zmago oddaljeni od finala Stanleyjevega pokala, potem ko so dobili še tretjo tekmo proti Dallasu. Bilo je 4:0. Glavnino dela so gostje iz Nevade opravili že v prvi polovici uvodne tretjine, v kateri so zabili kar tri gole… »

Ena najboljših slovenskih odbojkaric razmišlja o koncu kariere

SiolNET 24.05.2023
Lana Ščuka, ena najboljših slovenskih odbojkaric, se je pred dnevi s svojim Commerceconom Lodž veselila naslova poljske prvakinje, da je bil to vrh njene kariere, pa je poskrbelo tudi dejstvo, da je bila izbrana v najboljšo postavo kakovostne poljske… »

Jorgić že med 16 najboljšimi na svetu

SiolNET 24.05.2023
Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić na svetovnem prvenstvu v Durbanu nadaljuje serijo zmag. S svojo tretjo, Francoza Alexisa Lebruna, 18. igralca sveta, je ugnal gladko s 4:0 (8, 7, 4, 10), se je uvrstil v osmino finala, med 16 najboljših… »

Nogometaši na EP-ju U-17 ostali brez četrtfinala

RTV Slovenija 24.05.2023
Slovenski nogometni reprezentanci do 17 let ni uspel velik podvig in se ni uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva na Madžarskem. Na odločilni tekmi v Telkiju so varovanci Miša Brečka proti Italiji izgubili z 0:3 (0:0). Na koncu so Slovenci… »

Slovenec skupaj s somišljeniki blokiral letališče v Ženevi

SiolNET 24.05.2023
Med pridržanimi podnebnimi aktivisti, ki so v torek za približno eno uro blokirali promet na letališču v Ženevi v Švici, je tudi Slovenec. Kot so danes sporočili iz slovenske podružnice okoljevarstvene organizacije Greenpeace, je z več kot… »

Golob bo podpisal dogovor o sodelovanju s poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti

Primorske 24.05.2023
Predsednik vlade Robert Golob bo v četrtek podpisal dogovor o sodelovanju s poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti Felicem Žižo in Ferencem Horváthom, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Vsebine dogovora še ne razkrivajo, na… »

Dodik v Moskvi kritiziral "ameriškega vazala" EU in "kolonijo" BiH

RTV Slovenija 24.05.2023
Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik nadaljuje obisk Moskve, kjer se je udeležil varnostnega foruma in opozoril, da je BiH postal kolonija, kjer se ne spoštujeta zgodovina in mednarodno pravo. Ponovno je branil rusko invazijo v Ukrajino. Dodik je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem