Arhiv novic 24.05.2023

Vlada bo razpravljala o smotrnosti nacionalnega letalskega prevoznika

SiolNET 24.05.2023
Potem ko se je s študijo o smotrnosti ustanovitve novega nacionalnega letalskega prevoznika seznanila medresorska delovna skupina, naj bi jo v kratkem obravnavala še vlada. Po neuradnih podatkih medijev je študija pokazala, da bi nov prevoznik državo… »

»Avstrijska Koroška je dežela številnih poslovnih priložnosti«

Finance.si 24.05.2023
Tako pravi Vesna Hodnik Nikolić, prva dama Slovenske gospodarske zveze (SGZ), ki deluje na avstrijskem Koroškem Vesna Hodnik Nikolić je direktorovanje krovne gospodarske organizacije koroških Slovencev, ki obstaja že od leta 1988, prevzela pred dvema… »

Do zdaj izplačanih slabih 200 milijonov za okrevanje. Komu in za kaj je šlo največ

Finance.si 24.05.2023
Od nadgradnje železnic, obrtnih con, naložb podjetij, digitalizacije do modernizacije izobraževanja… »

Elon Musk razkril načrte za dva nova avtomobila

Finance.si 24.05.2023
Elon Musk, izvršni direktor Tesle, je na letni skupščini delničarjev dejal, da bo družba začela proizvajati dve novi električni vozili, po pet milijonov enot na leto. Cena delnic družbe se je dan po dogodku zvišala za 4,4 odstotka, saj so… »

Kmetje na nogah: “Ne more imeti kamenje na Krasu več točk kot njiva v Prekmurju”

Primorske 24.05.2023
“Ne more imeti kamenje na Krasu več bonitetnih točk kot njiva v Prekmurju,” so na nogah primorski, zlasti pa kraški kmetje, ki te dni v nabiralnike prejemajo odločbe s tudi petkrat višjim katastrskim dohodkom. Ta je poletel v nebo, potem ko je… »

Kapetan se poslavlja od Brava, Barcelono zapušča Alba

SiolNET 24.05.2023
Eden najboljših igralcev slovenskega nogometnega prvoligaša Brava Martin Kramarič se je poslovil od ljubljanskega kolektiva. Kot so Ljubljančani zapisali na družbenih omrežjih, mu želijo srečo pri nadaljnjih izzivih. "Morda pa se naše poti nekoč… »

Mozaik okusov

SiolNET 24.05.2023
Okolje ter naravni in človeški dejavniki imajo izjemen vpliv na kakovost ter značilnost pridelkov in živil na naši mizi. Slovenija se ponaša z edinstveno raznolikostjo pokrajine. In prav njena razgibanost ustvarja živila in pridelke, ki jih poznamo… »

Želijo, da LeBron nadaljuje. Če ne bo, gre Davis v Dallas?

SiolNET 24.05.2023
Če bo LeBron James končal kariero, Los Angeles Lakers ostaja brez enega od dveh stebrov igre in najverjetneje brez možnosti za naskok na vrh lige NBA. Tako bi prihodnost Anthonyja Davisa postala negotova. Ni skrivnost, da ga želijo Dallas Mavericks… »

Zaključek sezone s festivalom Retrovizor

Primorske 24.05.2023
Gledališče Koper svojo dvaindvajseto sezono končuje s prvo izvedbo festivala Retrovizor, na katerem bodo koprski gledališčniki ponovili najuspešnejše predstave iz preteklih sezon. V času festivala, ta bo potekal od 5. do 28. junija, bodo v… »

Napake lahko oplemenitijo dogodek

Primorske 24.05.2023
Točno deset let je, odkar sem prvič igral na odru SNG Nova Gorica v vlogi Služabnika v Timonu Atenskem. S študijem smo začeli maja, premiera pa je bila septembra. Vloga je bila precej preprosta in je zato dopuščala veliko manevrskega prostora pri… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem