Arhiv novic 24.05.2023

Srbski raziskovalec Slobodan Davidović prejemnik zlate čebele

RTV Slovenija 24.05.2023
Najvišjo državno nagrado na področju zaščite čebel je na slovesnosti v predsedniški palači prejel srbski raziskovalec Slobodan Davidović. Tema letošnje nagrade zlata čebela so bile raziskave o čebelah in drugih opraševalcih. Ministrstvo za… »

Največja vojaška ladja na svetu priplula v Oslo in razjezila Rusijo

Dnevnik 24.05.2023
Največja vojaška ladja na svetu, USS Gerald R. Ford - letalonosilka ameriške mornarice - je danes priplula v norveško prestolnico. Rusija je to označila za nelogično in škodljivo razkazovanje moči. 337-metrska ladja na jedrski pogon z več kot… »

Knjige, ki jih ne moreš kupiti, ampak si jih moraš zaslužiti

SiolNET 24.05.2023
Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS (Zveza prijateljev mladine Slovenije) je v Narodni galeriji skupaj z avtorji predstavilo letošnjo knjigo Kako razumeti svet: 50 abstraktnih izumov avtorice Tine Bilban in ilustratorja Ivana Mitrevskega, ki je… »

Festival briške češnje kljub skromnejši letini bo

RTV Slovenija 24.05.2023
V Goriških brdih zaradi pozebe in predvsem deževne pomladi pričakujejo skromnejšo letino češenj. Vseeno bo češenj dovolj za Festival briške češnje, ki bo 3. in 4. junija potekal na več lokacijah po celotnih Goriških brdih. Namesto osrednjega… »

McLaren v Monte Carlu slavi 60 let, Haas 150. dirko

SiolNET 24.05.2023
Z VN Monaka se konec tedna nadaljuje sezona formule ena. Dirko v Monte Carlu je leta 1962 dobil Bruce McLaren (Cooper). Leto pozneje je ustanovil svojo ekipo. In prav ta konec tedna bo McLaren obeležil svojo 60-letnico. Mnogo mlajši jubilej pa na… »

Viniciusu izbrisali rdeči karton, Valencio kaznovali zaradi rasizma

RTV Slovenija 24.05.2023
Španska nogometna zveza (RFEF) je izbrisala rdeči karton napadalcu Reala iz Madrida, Brazilcu Viniciusu Juniorju. Ta je v zadnjih dneh v ospredju zaradi rasistično usmerjenih žaljivk proti njemu na nedeljski prvenstveni tekmi v gosteh pri Valencii… »

Nemška policija izvedla racijo na domovih podnebnih aktivistov

Primorske 24.05.2023
Nemški policisti in javno tožilstvo so v sedmih zveznih deželah preiskali domove podnebnih aktivistov iz skupine Last Generation. Racija je povezana z več kaznivimi dejanji sedmih osumljencev, ki naj bi ustanovili oziroma podpirali kriminalno… »

Padel s strehe nakupovalnega središča in umrl

SiolNET 24.05.2023
V Lendavi se je v torek okoli 10.30 zgodila delovna nesreča, v kateri je umrl delavec. Moški je padel s strehe objekta in se pri tem smrtno ponesrečil, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Po poročanju Lendava.info je mlajši moški padel… »

Na seznamu najboljših rokometašev tudi štirje Slovenci

RTV Slovenija 24.05.2023
Potem ko sta se v ženski konkurenci med kandidatke za igralko leta Evropske rokometne zveze (EHF) uvrstili Slovenki Ana Gros in Elizabeth Omoregie, je EHF na začetku tedna objavil tudi kandidate za priznanja v moški konkurenci. Med temi so tudi štirje… »

Šuler potrdil prve kadrovske poteze Maribora, spremembe tudi v Kopru

RTV Slovenija 24.05.2023
NK Maribor je povlekel prve kadrovske poteze, potem ko je v Prvi ligi Telemach tekmovanje končal na tretjem mestu. Športni direktor kluba Marko Šuler je v pogovoru za spletno stran kluba potrdil, da odhajajo Rok Kronaveter, Rok Sirk in Altin Kryeziu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem