Arhiv novic 24.05.2023

23 uslužbencev Fursa ima višjo plačo od generalnega direktorja Petra Gruma

Finance.si 24.05.2023
Ob stavki na Fursu preverjamo, kakšne plače imajo na finančni upravi, kateri uslužbenci imajo najvišje, zakaj in koliko dobijo inšpektorji… »

Neslišani glasovi

Primorske 24.05.2023
SNG Nova Gorica in Mladi oder Amo sodelujta v Evropskem projektu za razvoj mladinske dramatike Young Europe IV: Unheard Voices. Triletni program je posvečen ustvarjanju novih mladinskih iger oziroma “učilniških komadov”, ki so za slovenski… »

Tadej Pišek med monodramo, plesno predstavo in koncertom

Primorske 24.05.2023
V nedeljo, 11. junija, bo na vrtu muzeja Sartorio v Trstu podelitev nagrad Tantadruj za najboljše umetniške dosežke primorskih gledališč v letošnji sezoni. Slovesnost bo obogatila premiera nove uprizoritve Slovenskega stalnega gledališča Trst O… »

“Ko se teater naseli v duši, te nikoli več ne zapusti”

Primorske 24.05.2023
Inspicientka in rekviziterka Sonja Kerstein je krstila nad dvesto premier Slovenskega stalnega gledališča. Vsake se spominja, celo detajlov uprizoritev, želja igralcev in predvsem režiserjev, saj je bila njena naloga tako poskrbeti za nemoten potek… »

Z zajcem od Trsta do Amerike

Primorske 24.05.2023
Zajec Zvitorepec bo v soboto, 27. maja, prvič veselo poskakoval na Velikem odru Slovenskega stalnega gledališča na premieri nove otroške uprizoritve. Gregor Geč je avtor priredbe in režije pravljice, ki bo doživela odrsko postavitev ob… »

Kje sploh je še ta srečen človek?

Primorske 24.05.2023
Njegove uprizoritve so gostovale v tujini na prestižnih festivalih v različnih gledališčih na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori, Makedoniji, Bolgariji, Italiji, Franciji, Angliji, Belgiji, Nemčiji, Kolumbiji … Zanje je prejel… »

Napoved blokade evropskih emisijskih standardov 7. Koliko stanejo in kdo vse je proti?

Finance.si 24.05.2023
Italija, Francija in še šest evropskih držav je proti novim zaostrenim evropskim emisijskim standardom za avtomobile. Kako se je postavila Slovenija?… »

Vinicius ni igral, podili so rasiste, Real znova drugi #video

SiolNET 24.05.2023
Ne o nogometu, v Španiji se nogometni svet pogovarja o rasizmu, potem ko ga je bil na nedeljski tekmi v Valencii znova deležen Vinicius Junior. A španska la liga se že nadaljuje. Sredi tedna se igrajo tekme 36. kroga. Real Madrid je v sredo gostil… »

Katere so največje nevarnosti, ki nas morda čakajo v prihodnji kurilni sezoni?

SiolNET 24.05.2023
Kurilna sezona, ki je za nami, ni bila tako huda, kot so pričakovali najbolj črnogledi. A kaj nas čaka v prihodnji kurilni sezoni 2023/2024? Imajo prav tisti, ki opozarjajo, da bo hujša? Prvi mož Elesa Aleksander Mervar je prepričan, da gre pri teh… »

Prihaja poletje in Hrvati bodo za turiste pošteno navili cene

SiolNET 24.05.2023
Hrvaški državni ponudnik polnilnic za električne avtomobile ELEN bo pred letošnjo poletno sezono in napovedanim povečanim številom turistov v električnih avtomobilih pošteno zasolil cene za uporabo njihovih avtocestnih polnilnic. Kot smo ugotovili… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem