Arhiv novic 24.05.2023

Skupni projekt dveh gledališč v evropskem duhu

Primorske 24.05.2023
Čezmejna evropska prestolnica kulture GO!2025, ki bo čez dve leti zaživela v Gorici in Novi Gorici, je že zdaj dober razlog za povezovanje italijansko in slovensko govorečih kulturnih ustanov. Stalno gledališče Furlanije Julijske krajine in… »

Golob: Pri rezultatih nam gre bolje kot pri napovedih

RTV Slovenija 24.05.2023
"Vsi si želijo višje plače. Koliko imamo za te namene denarja, je pa druga zadeva. Mi smo zavezani k temu, da držimo primanjkljaj na treh odstotkih, in noben pritisk ne bo zalegel, če denarja ni," je o zahtevah za višje plače dejal premier Robert… »

Poškodovanega kolesarja s helikopterjem odpeljali v ljubljanski UKC

Primorske 24.05.2023
Ob 16.36 se je na regionalni cesti med Trento in Bovcem, pri naselju Kal-Koritnica v občini Bovec, ob trku z osebnim avtomobilom poškodoval kolesar, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. BOVEC > 79-letni voznik osebnega… »

Manchester United s prepričljivo zmago potrdil ligo prvakov

SiolNET 24.05.2023
Novi stari angleški prvak Manchester City je na sredini zaostali tekmi 32. kroga premier lige z Brightonom remiziral z 1:1. Dan zatem je Manchester United s 4:1 odpravil Chelsea in potrdil igranje v ligi prvakov v prihodnji sezoni. Sportal Praznično v… »

BMW razkriva: nova serija 5 in model i5 #foto

SiolNET 24.05.2023
BMW bo skupaj z novo generacijo serije 5 predstavil še novi električni i5, ki ni le preprosto večja izvedba že znanega modela i4. Foto: BMW BMW bo novo serijo 5 opremil še s klasičnimi bencinskimi in dizelskimi motorji ter priključnohibridnim… »

Mojster in Margareta znova vabita

Primorske 24.05.2023
Uprizoritev Mojstra in Margarete v odrski priredbi in režiji romunske režiserke None Ciobanu je oktobra doživela premiero na velikem odru novogoriškega gledališča. Zaradi spleta različnih okoliščin, predvsem bolezni, pa so bile vse ponovitve… »

Ste siti TV prodajalcev? Pridite v gledališče, tukaj jih ni

Primorske 24.05.2023
Vsaka gledališka sezona se v bistvu začne s predvpisom abonmajev. Komaj pade zastor na zadnji predstavi pred poletjem ter so igralci še vsi potni od skakanja po odru in snopov luči, ki so usmerjeni naravnost v njihova telesa, že se kot najboljši… »

Elan bo z vami tudi poleti: širijo se na e-kolesa

Finance.si 24.05.2023
Elanova električna kolesa bodo naprodaj povsod, glavni kanal pa bodo izposojevalnice smuči v turističnih središčih… »

Največji Volkswagnov križanec ob prenovi prinaša pomembne novosti za Volkswagen

Finance.si 24.05.2023
Največja novost je tehnologija za novimi žarometi, ki jo bodo pri Volkswagnu prenesli tudi na druge manjše modele.… »

Račun za luksuz neučinkovitosti

Finance.si 24.05.2023
Vprašanje torej je – kje vas bo država dodatno usekala. Ali pri višjem DDV na sladke pijače, dražjih vinjetah in višjih trošarinah? Ali bo morda naredila kaj, s čimer bi si morda tudi Debeljak zaslužil višjo plačo.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem