Arhiv novic 24.05.2023

Za davčne prilive gre!

Delo 24.05.2023
Tudi zaradi napovedane ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je treba razmisliti o dodatnih prilivih. Med ministri potekajo neuradni pogovor o tem, kje najti dodatna proračunska sredstva, s katerimi bi zagotavljali denar za potrebe v zdravstvu… »

Prhanje na mestnih plažah na otoku Krk nič več brezplačno

RTV Slovenija 24.05.2023
Na hrvaškem otoku Krk, priljubljeni počitniški destinaciji številnih Slovencev, uporaba prh na javnih plažah ne bo več brezplačna. Komunalno podjetje Vecla bo lahko začelo zaračunavati uporabo prh na javnih plažah na Krku, je po pisanju reškega… »

Bojan Požar ustavnemu sodniku Roku Čeferinu prodal stanovanje

SiolNET 24.05.2023
Bojan Požar ni več lastnik 50 kvadratnih metrov velikega stanovanja v Ljubljani, kjer živi, tam pa ima sedež tudi podjetje Lanaka Media, ki ima v lasti njegov tabloidni portal, poroča portal Necenzurirano. Kupil ga je podpredsednik ustavnega… »

Žbogar: Kampanjo za VS ZN bi morali izkoristiti za pomoč Sloveniji in ne za rušenje vlade

SiolNET 24.05.2023
Kampanja za nestalno članico VS ZN je priložnost, ki bi jo lahko vsi izkoristili za pomoč Sloveniji pri doseganju tega cilja in ne kot še eno priložnost za rušenje vlade, se je danes na tvit predsednika SDS Janeza Janše, da je Slovenija vložila… »

Peter Golob: Dolžnost sodelovanja pri končanju življenja bi bil unikum v svetu

RTV Slovenija 24.05.2023
Zdravniška zbornica Slovenije in odbor za pravno-etična vprašanja pri Zdravniški zbornici nasprotujeta predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Predsednik odbora Peter Golob je na novinarski konferenci dejal, da predlog uvaja… »

Tudi turistični delavci naj goste opozorijo, da je v gorah še zima

Delo 24.05.2023
Gorski reševalci pomagajo vse več planincem iz tujine. V minulih dneh so znova reševali turiste, ki niso bili niti ustrezno opremljeni niti usposobljeni. Do poletne sezone, ko pridejo v slovenske gore v večjem številu tudi obiskovalci iz tujine, je… »

Juvan in Hercog brez Rolanda Garrosa, Zidanšek še v igri

SiolNET 24.05.2023
Drugi krog kvalifikacij za odprto teniško prvenstvo Francije v Parizu, ki se začne v ponedeljek, se ni razpletel po željah Kaje Juvan. Nastop na Rolandu Garrosu ji je preprečila Taylor Townsend. Je pa finalni tretji krog kvalifikacij napredovala… »

Remco s sporočilom legendarnemu Slovencu: "Težko je sprejeti te lažne ..."

Zurnal24 24.05.2023
Kapetan belgijske ekipe Soudal-QuickStep je priznal, da so ga močno prizadele teorije zarote glede njegovega odstopa z dirke po Italiji. Devet dni zatem, ko je zaradi pozitivnega testa na covid-19 predčasno zapustil dirko po Italiji, je svetovni prvak… »

Prigožin posvaril pred morebitnim porazom Rusije v Ukrajini

Primorske 24.05.2023
Vodja ruske najemniške vojaške skupine Wagner Jevgenij Prigožin je v torek ponovno kritiziral potek invazije na Ukrajino in posvaril pred morebitnim porazom. Prepričan je, da bi Rusija morala razglasiti vojno stanje in začeti z novimi mobilizacijami… »

Platforma evropskega spomina in vesti je globoko užaloščena nad ukinitvijo Dneva spomina na žrtve komunizma v Sloveniji

Savinjsko Šalaške 24.05.2023
V nadaljevanju objavljamo odziv Platforme evropskega spomina in vesti (PEMC) na odločitev slovenske vlade, ki je ukinila Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Platforma evropskega spomina in vesti je globoko užaloščena nad ukinitvijo Dneva… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem