Arhiv novic 11.01.2023

Umrl je zadnji grški kralj Konstantin II., ki je večino življenja preživel v izgnanstvu

RTV Slovenija 11.01.2023
Umrl je nekdanji grški kralj Konstantin II., ki se je v zgodovino zapisal kot zadnji vladar te države, saj je Grčija monarhijo dokončno ukinila nekaj let po tem, ko je sedel na prestol. Konstantin II. je umrl v torek, star 82 let, v zasebni… »

Juvan: Pogovoriti se bo treba o višjih odmernih odstotkih, a tudi o dvigu upokojitvene starosti

RTV Slovenija 11.01.2023
Na ministrstvu za delo napovedujejo pripravo pokojninske reforme, o kateri bodo ta mesec razpravljali na koalicijskem vrhu. Spremembe mora vlada pripraviti do konca letošnjega leta, v DZ-ju pa bodo obravnavane do konca leta 2024. Pri vprašanju o… »

Na Trgu republike obeležili 20. obletnico smrti Jožeta Pučnika

Dnevnik 11.01.2023
Ob 20. obletnici smrti politika Jožeta Pučnika so se nanj z žalno slovesnostjo spomnili na Trgu republike. Govorci, med njimi predsednik prve slovenske vlade Lojze Peterle in predsednik SDS Janez Janša, so se Pučnika spomnili kot politične… »

V Mariboru bodo položnice za ogrevanje skoraj enkrat višje

Svet24 11.01.2023
Glavni razlog za bistveno višje račune za ogrevanje, ki jih bodo odjemalci Energetike Maribor predvidoma prejemali med 10. in 15. februarjem, je po poročanju Večera zvišanje cen plina. Energetika Maribor je namreč po poročanju Večera spremenljivi… »

Pošta Slovenije / »Uprava naj se začne boriti proti utapljanju zaposlenih pod minimalno plačo«

Mladina 11.01.2023
Sindikat poziva k primernemu financiranju univerzalne poštne storitve. V Sindikatu poštnih delavcev so vlado in upravo Pošte Slovenije pozvali, naj poskrbita za ustrezno financiranje in ovrednotenje izvajanja univerzalne poštne storitve. Primanjkljaj… »

V poplavah umrlo že 17 ljudi

Slovenske novice 11.01.2023
V torek sta umrla še voznik poltovornjaka in motorist, na katera je veter podrl drevo. V torek so poplave v Kaliforniji zahtevale še dve življenji, s čimer se je število smrtnih žrtev ujme, ki je zajela to ameriško zvezno državo konec decembra… »

Grozljivka na Dakarju! Favorit povozil gledalca ter nadaljeval z vožnjo

Zurnal24 11.01.2023
Šokantne scene prihajajo z relija Dakar, kjer je češki voznik Aleš Loprais povozil enega izmed gledalcev ter nato mirno nadaljeval z dirko, ker se incidenta sploh ni zavedal. Čeh Aleš Loprais je veljal za enega največjih favoritov na reliju Dakar v… »

Vlogo za pomoč zaradi dragih energentov je treba dopolniti

Finance.si 11.01.2023
Upravičenci, ki želijo dobiti drugi del pomoči zaradi visokih cen energije, morajo v spletni obrazec agencije SPIRIT dodati dejanske podatke za izračun stroškov. Upravičenci, ki so oddali vlogo za dodelitev pomoči po zakonu za pomoč gospodarstvu… »

Vlada načrtuje novo plačno lestvico v javnem sektorju, ki bo vezana na povprečno plačo v zasebnem

RTV Slovenija 11.01.2023
Po dogovoru vlade s šolskim in zdravniškim sindikatom ter obljubi dodatka za sodnike so najbolj žgoče teme glede plač javnih uslužbencev zaprte, sindikalnih zahtev pa s tem še ni konec. V vladi rešitve napovedujejo v okviru reforme plačnega… »

Končno prihaja zima? Napovedane padavine, tudi snežne

Slovenske novice 11.01.2023
Večja sprememba vremena napovedana za naslednji teden. Da je zima, nam na žalost kaže le datum na koledarju. Vendar pa naj bi se kmalu spet nekoliko ohladilo, danes ponoči pa lahko ponekod pričakujemo celo nekaj snega. Kot napovedujejo na Arsu, bo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem