Arhiv novic 11.01.2023

Joc Pečečnik: Nastopil je čas za končanje logike trdega socializma #video

SiolNET 11.01.2023
"Pred petimi dnevi smo bili priča dogodku, da so ljudje, tudi starejši, stali na mrazu in čakali na zdravnika, kar se nam zdi popolnoma nesprejemljivo. Kljub vsem milijardam, ki so šle v zdravstvo, je stanje v zdravstvu vsako leto slabše. Menimo, da… »

Brez prave obrambe in osmi evropski poraz Cedevite Olimpije

SiolNET 11.01.2023
Cedevita Olimpija je v evropskem pokalu doživela še osmi poraz. Na gostovanju v Turčiji jo je v sklopu 10. kroga Bursaspor premagal s 111:93. Obrambe praktično ni bilo. A osem tekem pred koncem rednega dela možnosti za končnico ostajajo. Eurocup, 9… »

Dallas na vrh zahoda, Seattle nadaljeval zmagoviti niz

SiolNET 11.01.2023
Hokejisti Dallas Stars so v izenačenem obračunu po izvajanju kazenskih strelov z 2:1 slavili pri New York Islanders in na vrhu zahodne konference prehiteli Vegas Golden Knights. Rezultatsko gre še naprej odlično tekmecem Kraljev Seattle Kraken, ki so… »

Nemcu ni uspel boj za podpredsedniški stolček, poslanci S&D izbrali Angela

24ur 11.01.2023
Politična skupina socialistov in demokratov (S&D) je za kandidata za mesto podpredsednika Evropskega parlamenta izbrala Luksemburžana Marca Angela. Za kandidaturo se je potegoval tudi Matjaž Nemec. Novega podpredsednika bo parlament izbiral prihodnji… »

Umrla je supermanekenka Tatjana

Svet24 11.01.2023
Tatjana Patitz je umrla v 57. letu starosti. Novico o smrti Tatjane Patitz je sporočila agencija iz New Yorka, za katero je delala 56-letna Nemka, ki je živela v Kaliforniji. Vzrok smrti še ni znan. Konec osemdesetih in cela devetdeseta leta 20… »

V šolo naj bi otrok zaradi groženj prišel z nožem

Delo 11.01.2023
S PU Koper so poročali o treh primerih. V Sežani naj bi se v šoli zgodila vrsta incidentov. V nadaljevanju preberite: Le nekaj dni po nasilnem dogodku v OŠ Šmarje pri Kopru, ko je učenec predmetne stopnje napadel drugega s kladivom, pri sebi pa naj… »

Sprožil se je plaz. Ga bo Golob uspel ustaviti?

Zurnal24 11.01.2023
Poštarji, gostinci, vojaki, zdravniki, vzgojiteljice, tožilci, sodniki. Vse naštete družbene skupine so zahtevale spremembe. Slovenija je v primežu stavkovnih zahtev. Inflacija vpliva na kakovost življenja in številne družbene skupine so v… »

Zlati globusi preokupirani sami s sabo

Dnevnik 11.01.2023
Letošnja okrogla 80. podelitev zlatih globusov je simbolno podčrtala, zakaj gledanost tovrstnih slovesnih dogodkov strmo pada in kako prekalkulirano se je Združenje tujih dopisnikov Hollywooda lotilo velike reforme zaradi očitkov rasizma, seksizma in… »

Upokojencem nižja pokojnina, ker bo vlada sodnikom in tožilcem kot mesečni dodatek namenila celo pokojnino

Nova 24TV 11.01.2023
Golob razočaral upokojence. V Društvu državnih tožilcev Slovenije so pozdravili napoved premierja Roberta Goloba, da bodo funkcionarji v pravosodnem sistemu, poleg sodnikov tudi tožilci, od januarja prejemali mesečni dodatek v višini 600 evrov… »

V napadu z nožem v Parizu več lažje ranjenih

Primorske 11.01.2023
V napadu z nožem na železniški postaji Gare du Nord v Parizu je bilo danes lažje ranjenih več ljudi, policija pa je na napadalca streljala in ga ranila. Napadalca so policisti prijeli, francoski notranji minister Gerald Darmanin pa je na Twitterju… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem