Arhiv novic 11.01.2023

Kandidatu za predsednika vrhovnega sodišča se obeta podpora koalicije

Delo 11.01.2023
Poslanci bodo o imenovanju Miodraga Đorđevića predvidoma odločali na redni januarski seji. Kandidatu za predsednika vrhovnega sodišča Miodragu Đorđeviću se v DZ obeta podpora koalicijskih poslancev Gibanja Svoboda, SD in Levice. Poslanci bodo o… »

Podpora povečanju investicij v vojsko

Delo 11.01.2023
Pri promociji in osveščanju bo pomagala tudi predsednica republike. Predsednica republike in vrhovna poveljnica obrambnih sil Nataša Pirc Musar je po prvem obisku obrambnega ministrstva podprla investicije in razvoj vojske v skladu z zavezami zvezi… »

Biden / »Dokumente so našli odvetniki v zaklenjeni omari«

Mladina 11.01.2023
Ameriški predsednik presenečen nad odkritjem zaupnih dokumentov v njegovi nekdanji pisarni. Ameriški predsednik Joe Biden je v torek izrazil presenečenje zaradi odkritja zaupnih vladnih dokumentov v njegovi nekdanji pisarni. Kot je dodal, ne ve, kaj… »

Veselje v Tropski hiši v Celju: Frida in Pablo ohranjata svojo vrsto

24ur 11.01.2023
Nov januarski teden je zaposlene v Tropski hiši v Celju presenetil z izjemnim prizorom. Na ponedeljkovo popoldne je ob hranjenju oskrbnica Tropske hiše v ogradi beloglavčkov, kritično ogroženih opic iz Kolumbije, opazila nekaj novega. Ob Pablu in… »

V ZDA zaradi napake v sistemu preloženih več kot 4000 letov

24ur 11.01.2023
Na ameriških letališčih so odpravili napako v računalniškem sistemu, zaradi katere so bili zamaknjeni ali odpovedani vsi leti, ki so vzletali ali pristajali na ameriških tleh. Letala v ZDA tako zdaj ponovno letijo, so sporočili iz Zvezne uprave za… »

Kako družbena omrežja lahko (še bolj) pomagajo pri iskanju pogrešanih otrok

SiolNET 11.01.2023
Sistem za pridobivanje informacij AMBER družba Meta v Sloveniji uvaja v sodelovanju s slovensko policijo. Slovenija je 30. država na svetu, kjer so ta sistem uvedli. Pri iskanju pogrešanih otrok vsaka minuta šteje, k uspešni najdbi pa velikokrat… »

Osumljenec številka ena pri izginotju Ane je njen mož, "kandidat za oskarja"

Svet24 11.01.2023
V zadnjih dneh so se v medijih pojavljala namigovanja, da gre v primeru izginule Ane Walshe za vnukinjo znanega srbskega generala Nikole Ljubičića, nekoč enega najvplivnejših Srbov in enega najtesnejših sodelavcev maršala Josipa Broza - Tita. Za… »

Župnik Martin Golob o Rupnikovih mozaikih: "Res še nisem predelal tega, razočaran sem nad njim"

Necenzurirano 11.01.2023
Po javnem razkritju zlorab slovenskega jezuitskega duhovnika Marka Ivana Rupnika se pojavlja vprašanje, kako naj zdaj gledamo na njegovo umetnost. Nekateri pozivajo, naj se njegovi mozaiki odstranijo iz cerkva, drugi menijo, da dejanja osebe ne vplivajo… »

'Zapeklo me je na vratu. Ko sem se zbudil, sem ga videl nad sabo'

24ur 11.01.2023
Na celjskem okrožnem sodišču se je le začelo sojenje Vinku Poharju, ki mu tožilstvo očita, da je januarja 2022 v preboldskem domu upokojencev skušal umoriti sostanovalca. Obtožnica ga bremeni, da je 71-letnega Srečka Hladina skušal umoriti na… »

Katera država v Evropi je najbolj vegetarijanska

Svet24 11.01.2023
Začetek leta je čas raznih statistik, zato smo pobrskali po podatkih, koliko mesa ter koliko zelenjave in sadja pojemo Slovenci v primerjavi z Evropejci in preostalim svetom. »Mislim, da moramo porabiti manj mesa. Ne pravim, da ga moramo povsem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem